Hrabra majka pobijedila sve nedaće / Istog dana prvi put je čula srce svoje bebe i doznala da ima rak. Odlučila je roditi

141

Ana Đoković iz Bara u Crnoj Gori bila je u četvrtom mjesecu trudnoće kad je, krajem veljače, prvi put čula kako kuca srce njezine bebe. Istog dana od liječnika je dobila užasnu vijest – da ima invazivni rak grlića materice.

Tumor je bio veličine oko tri centimetra, a mišljenja liječnika bila su podijeljena. Neki su joj predlagali prekid trudnoće, imala je čak i konzilijarnu odluku za to, dok su joj drugi govorili da ipak može izgurati, barem do 7. mjeseca, piše Kurir.

32-godišnja Ana odlučila je zanemariti savjete svih koji su joj govorili da je nastavak trudnoće previše opasan. Odlučila je roditi.
Vukota se rodio sa samo 1300 grama

Sredinom svibnja, kad je bila u 27. tjednu trudnoće, Anino zdravstveno stanje se naglo pogoršalo. Bila je u životnoj opasnosti. Liječnici u Kliničkom centru Podgorica nisu mogli zaustaviti obilno krvarenje i odlučili su je avionom prebaciti u Beograd.

Samo sat vremena kasnije Ana je bila u najvećem beogradskom rodilištu “Narodni front”. Prvo su joj napravili hitan carski rez, a zatim izvadili poveći tumor, ali i maternicu.

na je postala majka dječačića Vukote teškog svega 1.300 grama. Mališana su prebacili na Institut za neonatologiju, gdje se dva i pol mjeseca mjeseca borio za život. I pobijedio.
Dvostruka pobjeda, jer u ljubavi je sve moguće

Ana Đoković krajem srpnja je izašla iz bolnice s bebom u naručju, suprugom pod rukom i najvećim osmijehom na licu.

„Prvo je bio na intenzivnoj njezi, imao je i problema sa disanjem. Ali od 1.300 grama, koliko je imao pri rođenju, danas iz bolnice izlazi sa 3.200″, rekla je Kuriru Ana Đoković.

Dječak je ima problema s disanjem, ali zdravstveno stanje sada mu je potpuno stabilizirano.

I Ana je pobijedila rak. Dva i pol mjeseca radne dane je provodila na terapiji u Podgorici, a vikendom je išla u Beograd svome sinu. Kako je napredovao Vukota, napredovao je i njezin oporavak. Danas su joj, kaže, rezultati magnetne rezonance odlični, a prema nalazima u njoj više nema malignih stanica. Od terapije joj je ostala samo još jedna doza kemoterapije.

„Čuda se događaju, a u ljubavi i vjeri je zaista sve moguće“, poručuje hrabra majka Ana Đoković.