Otvoren novi Hobby Art Megacentar – OAZA KREATIVNE INSPIRACIJE

197

U prisustvu mnogobrojnih gostiju iz BiH i regiona u Sarajevu je otvoren novi Hobby Art centar – megacentar , treći u nizu.

page

Glavni grad BiH postao je  bogatiji za jedan vrhunski centar, koji će hobistimai umjetnicima omogućiti jednostavan pristup širokoj paleti proizvoda i materijala na jednom mjestu,kao i velikom izboru kreativnih radionica.

“Otvaranje nove poslovne jedinice u centralnoj gradskoj zoni smatram normalnim slijedom svih naših dosadašnjih aktivnosti, kojih u ove dvije i po godine, od kada postoji Hobby art centar, ima veoma mnogo. Svjedok sam da su mnogi  svoje hobije pretvorili u svoje biznise. I ta priča ne prestaje , izjavila je  Adisa Tufo, direktorica Hobby art centra.

„Da mi je netko prije samo dvije i po godine rekao kako će jedna vizija i ogroman entuzijazam prerasti okvire klasičnog hobizma i zainteresirati tolike ljude da se uključe u divnu priču gospođe Adise Tufo teško da bih povjerovala. A sada, u novootvorenom Hobby Art Centru svjedočim koliko je ta vizija imala smisla i koliko dobroga je donijela tolikim ljudima“ naglasila je Tea Jurković iz Hrvatske, jedna od rijetkih certificiranih OSP instruktora u regionu i specijalna gošća na svečanom otvaranju.

Stvarati svojim vlastitim rukama najbolja je terapija protiv današnjeg užurbanog tempa života i stresa koji on donosi kao posljedicu. Na svečanom otvaranju novog MEGA Hobby art centra predstavljeni su novi trendovi iz kreativnog sektora, kao i hobi tehnike i grupne i individualne radionice.

Kreativnost nudi mnoge benefite koji će poboljšati kvalitet našeg života, na nama je samo da osluškujemo naš vlastiti unutrašnji kreativni glas te da mu se odazovemo. Aida Lisovac, dipl.psiholog stalni je  posjetitelj Hobby art centra.

„U potrazi za vlastitim balansom, moj unutrašni glas nije želio biti samo potrošač i konzumator, već kreator i inovator. Nisam željela kupiti sliku i unijeti boje u svoj dom, već ju naslikati i unijeti boje u svoj život. U trenutku kada sam prvi put otvorila vrata Hobby Art Centra znala sam ovo je moj svijet, ovdje želim biti ono što jesam, umazati ruke, probuditi dijete u sebi, zaboraviti na norme i okvire. Od tog dana redovito svraćam ” – kaže Aida Lisovac.