DETALJNA ISPOVIJEST JELENINOG MUŽA: Izašli smo na nasip, Jelena je trčala, sve vrijeme sam je vidio…

325

Zoran Marjanović, muž ubijene pjevačice, jučer je u porodičnoj kući ispričao svaki detalj nestanka supruge i šta se sve dešavalo u subotu na nasipu u Borči.

thumb460_88961_1Sahrana-Jelena-Marijanovic-Foto-Telegraf90-620x350

– Ljudi, ona mi je bila sve na svijetu. Čuvala mi je dijete iz prvog braka. Bila je i majka i domaćica. Ja sam polumrtav čovjek bez nje – pričao je Zoran za Srpski Telegraf, jecajući dok je držao Jeleninu sliku.

Na trenutke se smirivao, pa je ispričao sve detalje nestanka supruge, koje je dan ranije pričao i u policiji:

– Izašli smo na nasip, Jelena je trčala, a kćerka Jana i ja smo se igrali. Sve vrijeme sam je vidio dok je trčala. U jednom trenutku, zaigrao sam se sa kćerkom na nekih 20 minuta i izgubio sam je iz vida. Čim nisam mogao da je nađem pogledom, preplašio sam se – pričao je Zoran i dodao da je odmah počeo da trči u pravcu gdje je posljednji vidio.

– Zvao sam je telefonom, ali nije se javljala. Zaledio sam se od straha. Trčao sam s kćerkom koliko nas noge nose. Ona je vikala: “Mama, mama!“ Izgubio sam glas koliko sam je dozivao. Onda sam shvatio da je neko oteo. Svi pitate zašto nisam otišao prvo u policiju. Čekao sam da se jave, da traže otkup. Mislio sam gdje da nađem pare, koliko će tražiti. U isto vrijeme su je rođaci tražili po nasipu. Nisam mogao ni da pomislim da je neko ubio – kroz suze je pričao Zoran Marjanović za Srpski Telegraf, koji je s Jelenom bio u braku devet godina.

Zoran je policiji ispričao koga je sve sreo na nasipu od trenutka kada je nestala:

– Sreo sam jednog čovjeka na biciklu sa crvenim rancem i jednog muškarca koji je šetao. Opisao sam ih policiji koliko god sam mogao. Pitao sam ih da li su vidjeli ženu koja trči, oni su odmahnuli glavom. Ona je jaka žena, ovo je uradio neko ko je poznavao – ispovedio se Zoran Marjanović.

(srbijadanas.com)