USPOMENA NA ANĐELA NE BLIJEDI: Toše Proeski bi danas napunio 35. godina (VIDEO)

189

Toše Proeski,tragično nastradali makedonski pjevač, danas bi proslavio 35. rođendan. Danas, 25. januara, fanovi i prijatelji širom regiona prisjećaju svog najomiljenijeg pjevača, princa Balkana, slavuja iz Kruševa.

tose-2

Kolege muzičari i prijatelji, za Tošeta imaju samo riječi hvale. Toše Proeski bio je izniman vokal, sa posebnom bojom glasa koju je pratila jaka emocija i lagana melanholija, pa su u njegovim pesmama mnogi pronašli sebe. Veliki čovek i humanista, tek je mali dio svega onoga što je Toše bio za života.

Toše Proeski predstavljao je 2004. godine Makedoniju na Eurosongu, volio je muziku od malih nogu i bio je zlatan momak, kojeg su svi voljeli. Obožavali su ga u cijelom regionu i šire, a njegova smrt slomila je srca hiljadama fanova na Balkanu. Uspomena na Tošeta ne blijedi.

Mladić koga je prije svega krasila skromnost, uvijek je isticao da je ljubav ono što treba pokretati ljude. Njegove riječi Ne želm da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog čovjeka, ali i onima koji nisu imali tu priliku.

https://youtu.be/kk6AMWlip_0