MAJKA MAHIRA RAKOVCA: “Hvala svima koji nisu savili kičmu, već se bore s nama za istinu!”

265
Alisa Mahmutović, majka tragično nastradalog dječaka Mahira Rakovca obratila se prisutnim građanima koji su učestvovali u mirnoj “Šetnji za Mahira”, te se zahvalila na ogromnoj podršci javnosti u borbi za istinu, naglasivši povjerenje u Tužilaštvo KS.

allisa

Danas je četrdeseti dan kako pokušavamo naučiti živjeti bez našeg Mahira. Od tog kobnog dana ja drugačije percipiram vrijeme. Hvala vam što ste tu, da ovu patnju podijelim s vama. Hvala vam što niste savili kičmu, nego ste ustali zajedno s nama da tražimo istinu o Mahirovoj smrti”, poručila je Mahmutović.

U mirnoj šetnji u Sarajevu učestvovalo je nekoliko stotina osoba. Osnovna poruka koja je poslana sa skupa je podsticanje drugih da se bore i usprotive svakoj vrsti nasilja.

Osnovna poruka koja je poslana sa skupa je podsticanje drugih da se bore i usprotive svakoj vrsti nasilja.

“Hvala i policiji koja radi na ovom slučaju. Hvala tužilaštvu u koje vjerujem i na koje se oslanjam, jer ovo nije samo Mahirova priča, ovo je priča mnogih Mahira kojih ima među nama i koji pate u tišini”, naglasila je majka Mahira Rakovca.

Prisutnima se obratila i Azra Mujkić, majka, također tragično nastradalog dječaka Haruna iz Zenice.

Osim Sarajeva simbolične šetnje su organizovane u Tuzli, Zenici, Cazinu, Zavidovićima, Goraždu, Konjicu i brojnim drugim gradovima. Također su oragnizirane šetnje i u mnogim evropskim gradovima.

Učesnicima su podijeljene ljubičaste vrpce kao simbol borbe protiv nasilja nad djecom.

Izvor:klix.ba

Jasmin.T/E-turneja.com