Mirza Velić: Bit će ovo dobra, ako ne i najbolja košarkaška sezona u bh prvenstvu

540


Košarkaška sezona u BiH počinje u subotu, 18.10.2015.godine, a naša novinarska ekipa posjetila je mladog bosanskohercegovačkog košarkaša Mirzu Velića, člana KK Burch Sarajevo sa kojim smo između ostalog  razgovarali i opredstojećem prvenstvu.

  1. Iza nas je, što se tiče košarke, burno ljeto. Mlada košarkaška reprezentacija BiH osvojila Eurobasket, seniori su učestvovali na Eurobasketu… Može li kratak osvrt na sve ovo što se dešavalo u košarci u proteklom periodu?

Stvarno sve pohvale mladima, također  našim seniorima. To je samo jos jedan dokaz da je BiH prepuna mnogim talentima jednostavno ne postoje riječi koje bi opisale moju sreću za postignute uspjehe. Samo mogu poželjeti jos vise ovakvih uspjeha.

  1. Pred nama je uzbudljivo prvenstvo. Ko je tvoj favorit?

Trenutno moj klub i ja igramo A1 ligu i mislimo da je ove godine ova liga stvarno jaka, mnogo dobrih ekipa, kao Bosna, Čelik itd. Svakome je cilj sto bolji rezultat pa ćemo vidjeti, sto se tiče Premier lige, biće mnogo dobrih utakmica, uglavnom jedna dobra košarkaška sezona.

  1. Mirza je uspješan student i košarkaš. Kako uspiješ da uskladiš obaveze koje imaš prema fakultetu i treninge?

Iskreno nije lagano, ali uz dobro organizaciju mislim da je moguće sve stizati.

  1.   Kakva je situacija u KK Burch?

Znači prezadovoljan sam svime, od treninga, odnosima sa mojim saigračima, trenerima, jednostavno svi željno čekamo početak sezone.

  1. Po tvom mišljenju koji je najjači europski klub, i zašto?
    Sto se eurposkih timova tiče, navijam za Real, jednostavno volim stil njihove igre, toliko jednostavno igraju, i imaju mnogo dobrih igrača koji su mi uzori na neki način.
  2. Ko ti je košarkaški uzor?
    Stephen Curry
  3. Kako se vidiš u budućnosti, za recimo 10 godina?
    Vidim se u neko europskom klubu, samo trebam nastaviti trenirati jako, i uspijeh neće izostati.
  4. Kada bi mogao da biraš, gdje bi prije igrao. U Europi ili Americi?
    Europa, mada Amerika također ne zvuči loše.
  1. Tvoja poruka mladima?
    Prvenstveno da se sklone sa ulice u negativnom smislu, da se počnu baviti sportom pa makar i rekreativno, zdravlje je uvijek na prvom mjestu, a time će ga očuvati, a samim tim mogući su i mnogi dobri rezlutati, kao nasa mlada U16 reprezantacija.
  2. Razgovarao: Maid Đelilović