Nastavak edukacije Udruženja ‘Metanoia’

533

Metanoia-Hearing-Voices

Nakon tri uspješno realizirane edukacije iz Hearing Voices pristupa, Udruženje „Metanoia“ je otvorilo poziv i za četvrtu edukaciju. Prijaviti se mogu psiholozi, psihoterapeuti, socijalni radnici, osobe koje imaju psihosocijalne poteškoće te svi oni koji su zainteresovani za problematiku mentalnog zdravlja. Rok prijave je 11.04.2015. godine.

Udruženje “Metanoia” nastavlja sa edukacijom iz Hearing Voices pristupa. Hearing Voices pokret obuhvata rad sa osobama koje imaju nesvakidašnja senzorna iskustva kao što su: vizije, čujenje glasova, taktilne senzacije i slična iskustva. Fokus „Hearing Voices“ pokreta čine grupe samopodrške koje su inspirisane pionirskim radom psihijatra i profesora Mariusa Rommea i Dr.Sandre Escher sa Maastricht Univerziteta u Holandiji.

Edukacija iz Hearing Voices pristupa će se održati od 12. do 14. aprila 2015.godine u prostorijama Centra za kulturnu i medijsku dekontaminaciju (Zmaja od Bosne 8, Sarajevo).

Predavači će biti Dirk Corstens (socijalni psihijatar, psihoterapeut obučen za kognitivnu, psihodinamsku i sistemsku terapiju, transakcijsku analizu i glas-dijalog metodu; predsjednik organizacije INTERVOICE) i Slobodanka Popović (sistemska porodična psihoterapeutkinja).

U sklopu ove edukacije će se održati dvije iskustvene radionice, projekcija dokumentarnog filma koji se tiče problematike mentalnog zdravlja i diskusija sa gostima predavačima.

Za dodatne informacije o uslovima učešća pišite na [email protected] ili pozovite 062/760-209.
Partneri projekta su eFM Studentski radio, Centar za kulturnu i medijsku dekontaminaciju i INTERVOICE (Internacionalna mreža za podršku “Hearing Voices” grupa).