INDIJA NA DRUGAČIJI NAČIN NA OBN TV

245

da615e2fc7bf08fc156cfb434ac881b1_ft_lt

Indija nikoga ne ostavlja ravnodušnim, jer to je susret sa jedistvenom i najvećom na svijetu mješavinom stoljeća, shvaćanja, ponašanja, postupaka, s čudnim udruživanjem zlata i plastike, hramova i hladnjaka, jet-seta i sirotinje, bogova i kompjutera.  Nova serija u programu OBN TV Aaliya koju možemo pratiti svaki radni dan od 21 sat, vikendom od 20 h  će nas upoznati sa pričom o Zainu i Aliji ali i islamskim običajima u Indiji koji su rezultat stoljeća duge koegzistencije s hinduizmom. Kroz seriju Aaliya ali i likove u seriji imaćemo priliku upoznati varijantu islama koja se razlikuje od islama drugih regija Bliskog i Srednjeg istoka.

Raznovrsnost je prirodni zakon Indije koji je osvojio nebrojane suprotnosti koje mirno stoje jedne pored drugih. Straćare se privijaju uz dvorce, sirotinjska bijedna naselja okružuju oblakodere, ispred blještave juvelirnice obućar krpa čuči pored svoje radnjice sandučića, tu su i krojači sa svojim šivaćim strojevima pod vedrim nebom, i odvjetnici sa svojim pisaćim strojevima, također pod vedrim nebom, a čitava ured im je stolić i dvije stolice. Tu su i spavači na trotoarima pa prodavači lutrije koji rade dvadeset i četiri sata, prodavači dragulja, švercvanih satova i žileta.

Indija ima bajkovitu prošlost, svijetlu budućnost ali i tešku sadašnjost.Otkad se zna za Indiju iz Evrope i Amerike ljudi su dolazili u ovu zemlju da saznaju i otkriju neke njene tajne za koje se duboko vjerovalo da postoje, da vide čuda koja ova zemlja skriva. Serija Aaliya će Vam omogućiti da upoznamo drugačije a vodići će biti glavni glumci Zain,  Alija,  Usman Abdullah,  Fahad, Nafisa…

Seriju Aliya u programo OBN TV možete pratiti radnim danima od 21 sati a vikendom od 20 sati.