Trudna Aleks zagrmela zašto joj ON ne treba u životu: Sve o izazovima samohranog majčinstva

41

Aleksandra Nikolić zarobila je srce mnogih gledalaca svojom borbom u više sezona Zadruge. Njena borba krunisana je pobedom u šestoj sezoni rijalitija.

Iako su je mnogi napadali, ona je druge ljude osvojila svojim stoičkim i dostojanstvenim držanjem. Dobro je poznato da je imala jako teško detinjstvo, a i kroz čitav život morala je da nauči da bude ratnica i da odgovori na mnogobrojne izazove. Ovih dana se našla pred još jednim.

Naime, onda kada se svima činilo da je pronašla sreću pored Filipa Cara, ona je raskinula veridbu zbog preljube svog izabranika. Ipak, situacija je postala još teža jer je u približno u isto vreme saznala da je ostala u drugom stanju. Kako je kasnije tvrdila, Car je želeo da ona abortira, ali pobednica Zadruge je odlučila da rodi dete iako će biti samohranna majka.

Aleks, sudeći prema postovima, koje objavljuje na svom Instagramu, uživa u majčinstvu. Njeni fanovi su oduševljeni sadržajem kojim izbacuje. Nikolićeva je objavila sliku majke koje peva uspavanku za svoju bebu, a onda je usledio još dirljiviji snimak.

Naime na njemu se vidi devojčica sa kojom se Aleks potpuno identifikovala u sopstvenoj situaciji.

– Ja nisam princeza. Meni ne treba princ da me spase. Ja sam kraljica, mogu da se brinem sama o sebi – podelila Aleks, koja iz čitave nezavidne situacije u kojoj se našla, planira da izađe još jača. Nju je trudnoća očigledno osnažila i sigurno da će i svoju naslednicu da vaspitava da bude jaka i snažna.

Kada javne ličnosti poput Aleksandre Nikolić prepoznaju svoju snagu i sposobnost da budu samohrane majke, to može inspirisati druge žene da se osnaže i preuzmu kontrolu nad svojim životima, bez obzira na svoj bračni status ili partnerstvo. Samohrane majke se često suočavaju s društvenim predrasudama i stigmom. Odluka Aleksandre Nikolić da prihvati samohrano majčinstvo može pomoći u destigmatizaciji i normalizaciji ove situacije. Stoga, svaka čast Aleksandri, koja je još jednom pokazala zašto je pobednica i to ovog puta pobednica u životu.

srbija danas