Općina Novi Grad podržala projekat škole nordijskog skijanja na Igmanu

169

igman2

Općina Novi Grad Sarajevo podržala je projekat škole nordijskog skijanja, koju je organizirao Skijaški klub “Igman” u saradnji sa Školom fudbala „Mlade nade“.

Škola je trajala tri dana, na Velikom Polju na Igmanu, a uključeno je bilo 60 djece koji treniraju fudbal u “Mladim nadama” i pohađaju novogradske osnovne škole.

Male škijaše, u srijedu 28. januara posjetio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima.

Zahvaljujući vremenskim uvjetima pogodnim za skijanje, mališani su posljednje dane zimskog raspusta iskoristili za druženje na svježem planinskom zraku, učeći pritom tehnike nordijskog skijanja. Za sve učenike obezbjeđen je prijevoz, rad sa trenerom, sportska oprema, hrana i topli napitak.

Nordijsko skijanje je vrlo značajno za zdravlje i razvoj djece, jer nordijske discipline predstavljaju najkompletnije vežbanje za tjelo. Pokreti zahtjevaju jednako angažovanje svih grupa mišića, što se pozitivno odražava na cjelokupan ljudski organizam. Posebno je važno da djeca u ranom djetinjstvu nauče tehnike nordijske discipline skijanja, kako bi se u kasnijim godinama mogli više baviti ovom vrstom zimskog sporta.

PRES SLUŽBA OPĆINE