Predstavljanje udruženja FONOGRAM partnerima i kolegama

171

Vjerujem da većina od vas zna da je u Bosni i Hercegovini konačno, nakon trogodoišnje pauze, osnovano udruženje koje će se baviti zaštitiom i promocijom bosanskohercegovačkih diskografa, zastupljenosti naših autora, izvođača i fonograma u medijima kako u zemlji tako i inostranstvu, te edukacijom kako naših kolega i partnera, tako i nadležnih struktrura, javnog mnjenja te institucija i agencija zaduženih za provedbu i zaštitu zakona Bosne i Hercegovine, Direktiva EU i EC te svjetskih konvencija ratifikovanih od strane BiH.

Udruženje “FONOGRAM” je praktično još u povoju, ali smo uvjereni da ćemo ubrzo dobiti priliku da se predstavimo svcimavama kao kolektivna organizacija sa malo drugačijim stavom od trenutačno jedine postojeće organizacije koja štiti prava, u njihovom slučaju, navodno prava svih autora svijeta.

da4e1110-0f9e-43cc-af21-092be3f6db36

Vrlo brzo ćete uvidjeti da je “FONOGRAM” prvensntveno partner i kolega a onda servis za naplatu. Jedan od razloga je, naravno, to što čelne ljude naše organizacije čine predstavnici produkcija koje su vezane za RTV medije, kao što su RTV BN produkcija, Hayat Production, Tropik, Halix Records, OTV Valentino Produkcija itd.

Sljedeći razlog je prosta činjenica da u ovoj (budućoj) kolektivnoj organizaciji svi imamo najmanje 10 godina iskustva rada sa, uz i u medijima, te imamo uposlene najveće stručnjake za ostvarivanje prava u zemlji, što odgovorno tvrdimo.

Ovu priliku, zaista, koristimo samo da vas pozdravimo, čestitamo protekle praznike i pozovemo da nam se javite budete li imali ikakvih pitanja u vezi bilo čega, čak i onih špitanja nakoja vam negdje drugdje ne žele ili neće odgovriti, iz samo njima poznatih razloga, kako bi od samog početka imali povjerenja, kako vi u nas, tako i mi u vas!

Lijepi pozdravi iz Sarajeva, Bijeljine, Tuzle, Pala, Banja Luke, Širokog Brijega, Mostara, Brčkog i Zenice!

Udruženje za zaštitu prava proizvođača fonograma
“FONOGRAM”