Nova pjesma i spot Zuzi Zu “San o ljubavi”

189

15279_10152818944585982_8601916236143241275_n

Sarajevska pjevačica Zumreta Midžic poznatija kao Zuzi Zu često svoje mnogobrojne fanove iznenadi novim spotom i pjesmom, a zadnja u nizu je balada “San o ljubavi”. Pjesma ima sanremovski štih neprolaznih evergrina, ali i potpuno moderni aranžman Murisa Varajića i Amila Loje. Spot je snimljen u prekrasnom ambijentu Zemaljskog muzeja BiH a video produkciju je uradio “Invenio Films” Dalibora Mrdića.

– Posebnu ulogu u spotu je imao poznati glumac Mario Drmač svojom briljantnom metamorfozom u “Fantoma iz Opere”. Naime prošle godine sam ga gledala u Narodnom Pozorištu kao Fantoma i bila sam oduševljena. Odmah sam ga pozvala da glumi u spotu “San o ljubavi”. Radili smo dva dana i jednu noć što je za mene bilo naporno ali isplatilo se jer je spot moćan! Evo pogledajte i uvjerite se sami! – kaže Zuzi i dodaje da uskoro izlazi njen novi CD “Vatra” sa 10 pjesama i da već za 6 singlova snimila video zapise. To su “Vatra”, “Ederlezi”, “Morska pjena”, “Trag ljubavi”, “Delija” i “San o ljubavi”.

– Moja ideja da sve pjesme sa albuma imaju i video zapis je katastrofalna, iscrpljujuća i fizički i materijalno! Znam da ni albumi više nemaju nikakvu materijalnu vrijednost ali to je proizvod bavljenja muzikom. Bez obzira na sve apsolutno sam zadovoljna jer je ovaj album zadovoljio visoku ljestvicu standarda koje sam sama sebi postavila: kvalitet iznad komercijale! Svoje pjesme a i spotove smišljam, pišem, sanjam, kombinujem, prepravljam i radim na njima i po godinu dana.

Pokušavam da što više obogatim muzičku scenu Sarajeva, Bosne i Hercegovine i doprinesem muzičkoj kulturi čitavog regiona na kojem sam prisutna skoro 38 godina. I poslije toliko vremena provedenog na našoj muzičkoj sceni nije me napustila utopijska ideja o umjetnosti kao izrazu, o muzici zbog muzike… zbog pjesme i talenta. Na žalost u današnje vrijeme trka za zaradom i jeftinim senzacionalizmom često zna da zasjeni prave muzičke vrijednosti i čini me jako tužnom – pojašnjava Zuzi Zu.

Video zapis za pjesmu “San o ljubavi” pogledajte na linku: