Mugdim Bajrić,čovjek koji zaslužuje povjerenje i glas građana Tuzlanskog kantona

220

Odavno građani Tuzlanskog kantona nisu imali kandidata na izborima kojem bi mogli dati svoj glas i svoje povjerenje.Uglavnom su to bila ista lica unazad deset godina od kojih su ostala prazna obećanja,a kule i gradove nismo vidjeli,jedino što smo mogli vidjeti je sjedenje u foteljama i primanje plaća.

10675805_282734831916249_8793577650870560445_n

Ove godine ispred SDA stranke za Skupštinu TK kandidovao se Doc. Dr. Med. Sci. Mugdim Bajrić čovjek koji je većinu svog života proveo u zdravstu radeći kao doktor i uvijek u službi naroda.

Ovaj uspješan čovjek se može pohvaliti i bogatom biografijom jer je zbog odličnog uspjeha u toku studija dobitnik «Srebrene značke» Univerziteta u Tuzli,specijalizaciju iz Interne medicine završio je 2007. godine, kao uposlenik Klinike za interne bolesti UKC Tuzla.Od 2008. godine radi na Klinici za kardiovaskularne bolesti UKC Tuzla, gdje je završio subspecijalizaciju iz kardiologije i položio subspecijalistički ispit 2010. godine.

Magistarski rad na temu ”Amino-terminalni pro-moždani natriuretski peptid u srčanoj insuficijenciji” odbranio je 2006. godine i stekao zvanje magistra medicinskih nauka. Od 2008. godine angažovan je u izvođenju nastave na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli u zvanju višeg asistenta na predmetu «Interna medicina».

U julu 2008. godine odbranio je doktorsku disertaciju na temu ”Amino-terminalni pro-moždani natriuretski peptid u prognozi mortaliteta pacijenata sa srčanom insuficijencijom”. – Učesnik je, aktivni sudionik i izlagač na više stručnih seminara i kongresa iz oblasti kardiologije.

Autor i koautor je mnogih stručnih radova i originalnih članaka iz oblasti kardiologije.Aktivno je angažiran u Udruženju kardiologa i angiologa Bosne i Hercegovine,takođe član je Evropskog kardiološkog udruženja.

Kao interventni kardiolog i voditelj odjela elektrofiziologije i pacemakera na Klinici za kardiovaskularne bolesti godišnje samostalno obavi više od 1000 invazivnih dijagnostičkih i terapijskih procedura.Od 2013 izabran u zvanje Docenta na predmetu Interna medicina Medicinskog fakulteta u Tuzli.

Autor: R.B/e-turneja.com