ŽIVOTNA PRIČA Aleksandra Mladenović: Ne stidim se što sam sa sela, brat i ja smo često išli sa mamom i tatom na njivu

319

Samo za SCANDAL! pevačica Aleksandra Mladenović ispričala je svoju životnu priču! Kako je odrastala u Žitorađi, kakvi su joj bili školski dani, a prisetila se i prvih ljubavi!

KAO MALA, VOLELA SAM DA JEDEM PESAK

Kao beba sam bila jako mirna, tako mi je mama rekla, dok sam kao devojčica, bila veoma nestašna, mada nisu imali neke veće probleme sa mnom. Ono što pamtim kao jednu od tih dečjih ludorija bilo je to da sam jela pesak. Kada bi me tata pitao da li hoću da mi kupi čokoladu ili pesak, ja sam uvek govorila pesak. Verovatno mi je to bilo intersantno jer smo se kao mali igrali u blatu i pesku praveći torte. Bilo je puno dece u selu, svi smo se lepo družili, voleli smo da igramo fudbal. Kao devojčurak od 12, 13 godina obožavala sam da vozim skuter.

UMEM DA VOZIM TRAKTOR

Ne mogu da kažem da smo imali lak život. Radili smo porodično poljoprivredne poslove, brat i ja smo dosta pomagali roditeljima. Selo ko selo, ali se nikada nisam stidela toga. Tata se zaposlio, a zatim i mama, a ja sam vrlo rano počela da pevam, već sa nekih 11 godina. Brat je svirao, to i danas odlično radi, ali tada smo zajedno nastupali i mogu da kažem da nije bilo nimalo lako. Sve poljoprivredne poslove sam umela da radim, i da berem bostan i sve druge radove na njivi, čak sam i traktor vozila. Imali smo i stoku, ali za to je bio zadužen isključivo tata. Postizala sam sve da uskladim. Školske obaveze nisam zapostavljala i bila sam dobar učenik. Poslovi na njivi se uglavnom rade leti, pa smo se na raspustu tome posvećivali. U osnovnoj školi sam bila nestašna, bilo je naporno, učila sam sve napamet, pa sam dobijala dobre ocene, ali polaskom u srednju školu sam se smirila. Fokusirala sam se na pevanje, na nastupe i takmičenje.

ISPADALA SAM IZ TAKMIČENJA DOK NISAM UZELA STVAR U SVOJE RUKE

Kada sam 2012. ili 2013. ispala iz takmičenja Zvezde granda, jako loše sam se osećala. Tri godine sam se takmičila, pokušavala, trudila se i ništa nisam napravila. Svaki put sam ispadala iz takmičenja na korak do finala. Tada sam odlučila da se preselim u Beograd i sama odlučujem o tome kako ću dalje i šta ću da pevam. Do tada su se svi mešali, svi su znali bolje od mene kako treba i to mi je predstavljalo veliki teret. Nije mi bilo svejedno kada sam se preselila u Beograd, odjednom u velikom gradu… Bila sam jako uplašena i nesigurna. Mama je dosta vremena tada provodila sa mnom, a često su me posećivali i brat i snajka koji tada nisu imali decu, pa su stalno bili kod mene. Generalno sam bila u velikom strahu, ali sam odlučila da uspem i eto… Uspela sam.

BILO JE TEŠKO, NISAM UVEK IMALA DA JEDEM ŠTA MI SE JEDE

U tom periodu sam nastupala sa jednim orkestrom, uglavnom svakog petka, subote i nedelje. Iako sam tada bila u takmičenju, morala sam da nastupam kako bih mogla da isfinansiram sve što mi je potrebno, počevši od hrane i osnovnih životnih potreba, pa do stajlinga za Zvezde granda. Nije to bila neka prevelika cifra, ali mi je u tom trenutku bilo neophodno. Uspevala sam sebi da obezbedim sve što mi je potrebno, ali dešavalo se da u nekom momentu moram da kalkulišem. Nisam uvek mogla da priuštim nešto što mi se u tom momentu jede, jela sam ono što mi je mama donosila i spremala. Ne kažem da sada ne jedem tu hranu, ajvar na primer… Ali bilo sam prinuđena da jedem ono što imam.

ANDREANA ČEKIĆ ME JE PODRŽAVALA, A KARLEUŠA SABOTIRALA

Ogromnu podršku sam uvek imala od Andreane Čekić koju sam upoznala na takmičenju i koja je uvek bila uz mene. I kada sam ispala, bila mi je velika podrška. Takođe je uz mene bila i Vanja Mijatović. Sa članovima žirija nisam imala nekih problema, mada me je često kritikovala Jelena Karleuša kojoj se često nije dopadao moj stajling i izbor pesama. Nije imala zamerke na moje pevanje, ali je govorila da je to ruralno. U početku me je podržavala, ali je nakon petog kruga počela da me sabotira, ne znam iz kog razloga. Nazivala me je raznim imenima, pevaljka… Nisam sigurna, mislim da smo se jednom prilikom posle svega toga srele, javila se i to je to. Ja nemam razloga nju da mrzim. Imam pobednički duh i sve što radim, radim zbog sebe. Kod mene je tako, i kada je kraj, ja kažem da nije. Uporna sam, trudim se i borim, sama sam sebi obećala da ću uspeti i to mi je pošlo za rukom.

IZVOR VESTI: SCANDAL