SDS počeo sa kampanjom: Prva promjena uništavanje

210

msd

Iako je predizborna kampanja zvanično počela 12. septembra, nezvanično traje već mjesecima. Opšte je poznato da su političari skloni iznositi prljavi veš svojih političkih protivnika, javnosti plasirati laži i neistine, izmišljati osobe, organizacije, podatke i mnoge druge stvari koje nisu ni po kojem zakonu, ni krivičnom i kaznenom, još manje onom na koji se pozivaju – moralnom.

Poznato je i to da su oni kojima dajemo glas, jer vjerujemo da će se boriti protiv korupcije, da će otvoriti nova radna mjesta, povećati socijalna primanja… optuživani i osuđivani za primanje mita, za nezakonite privatizacije, nezakonite i nelegalne prodaje fabrika, firmi, stranačno zapošljavanje.

Narodu je već odavno, bez obzira na nacionalnu i bilo kakvu drugu pripadnost, jasno na šta su sve spremni i čime su sve spremni BH političari.

 

SDS-ova omladina u pohodu na uništavanje opšeg dobra

Ovoga puta, otišli su stepenicu više, umjesto nacionalnih tenzija i prozivki, odlučili su glasove dobiti uništavanjem onoga što nije njihovo već narodno, ali ne njihove živote, kao i obično, već, po prvi put ovogodišnje kampanje, javni objekat.

 

Ne tako bajni, savršenstvo ne postoji, ali vođeni željom da naprave pozitivnu promjenu, i uzvrate narodu povjerenje koje su dobili Mladi socijal-demokrati (SNSD)OO  Zvornik pokušali su da preurede i okreče Dom u Pađinama. Na prvi pogled, uspjeli su, ali nisu ni slutili da će 6 dana poslije omladina SDS-a koja u trku za glasove kreće sa sloganom “Zajedno za promjene” srušili njihov rad uvrijedljivim natpisima.

Natpis “Okrečite obraz lopovi” jeste uvrijedljiv, ali  bismo ga, da nije drugog, mogli opravdati kao bijes i bunt protiv aktuelnih vlasti. No, mnogo je bitnije ono što se našlo pored slogana “Gotovo je”. Pitanje je da li to Savez za promjene, pored najave rušilačke i huliganske politike namjerava sprovoditi prljavu kampanju.

Kupovina i krađa glasova ili, sa druge strane, ucjene i prijetnje. Ili kako smo od njih navikli, gledati presipanja “iz šupljeg u prazno”?