Zvizdić: Kada je bila jaka SDA bilo je jako i Sarajevo i BiH

221

DSCN1027

Sarajevo, 12. septembar 2014. – Sinoć je u prostorijama MZ Pofalići II /Gornji Pofalići održana edukativna tribina Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Novo Sarajevo.

Prisutnima su se obratili dr. Denis Zvizdić zastupnik u Parlamentu FBiH i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, Nedžad Koldžo načelnik Općine Novo Sarajevo i predsjednik OO SDA Novo Sarajevo, Mehemed Cero predsjednik Općinskog izbornog štaba SDA i vijećnik u Općini Novo Sarajevo, te Jusuf Lošić vijećnik Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Dr. Zvizdić se osvrnuo na planove i ciljeve SDA, a koje ova stranaka planira ostvariti sa dovoljnim brojem zastupnika u Kantonalnoj vladi, ali i na značaj da SDA ima svoje zastupnike i u entitetskim i državnim parlamentima. Naveo je i da kod izbora bošnjačkog člana Predsjedništva BiH nema kompromisa i da je tu odluka sasvim jasna.

– SDA će učinit sve da se postigne zacrtani cilj da svaka porodica u Kantonu Sarajevo ima najmanje jednog zaposlenog. A kada je bila jaka SDA bilo je jako i Sarajevo i BiH. U periodu 2002.-2006. kada sam bio premijer, realizovali smo 1500 projekata koje možete imenovati i dodirnuti. Stoga nam je sada više nego ikada potreban kapacitet da budemo istinski lideri, kazao je Zvizdić.

Dokaz snage SDA su upravo njeni načelnici – njih 38 u BiH, pa se tako i načelnik Koldžo pozvao na projekte koji su urađeni za vrijeme njegovog mandata, te podsjetio da su ostvarili obećanje da će raditi u saradnji sa građanima, baš kao i u prethodnom mandatu.

– Rad na projektima i poboljšanju uslova nije lahak, ali bi bio još teži da se nemamo kome obratiti u višim nivoima vlasti, stoga je važnost pobjede SDA utoliko veća kako bismo imali direktnu komunikaciju, pogotovo u Kantonu Sarajevo, riječi su načelnika Koldže.

Mehmed Cero je pozvao pristune da evociraju vremena kada je Kanton Sarajevo bio najjači i da se sjete da je to vrijeme kada je SDA bila vladajuća stranka, te da shodno tome daju sve od sebe u predstojećoj kampanji kako bi SDA osigurala dovoljan broj zastupnika na svim nivoima.

Tribini su prisustvovali i Kemal Ademović dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Semiha Borovac državna koordinatorica za reformu javne uprave, Ivica Šarić ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo, i mnogi drugi.