LONCI I POKLOPCI NA OBN TV

291

vekić-vjekić 177 (2)

I ove nedjelje u Vjekinoj kuhinji sprema se još jedan zdravi i ukusni obrok. Započet će pripremom palačinaka nadjevenih koprivom,nakon čega slijedi priprema ribljih kroketa. Uz to Vjeko će pokazati kako pripremiti i gravče na vjekče. Jednostavna i lagana priprema jela sa kojima možete počastiti svoje najdraže.
Kuhajte i ove nedjelje sa Vjekom 14.08.2014. od 12 sati a tu su i recepti za Vjekine specijalitete:

PALAČINKE NADJEVENE KOPRIVOM

10ak slanih palačinki
150g kuhanih kopriva
½ l bešamela
3 češnja češnjaka
100 g krušnih mrvica
100 g ribanog sira
50 g sezama
50 g maslaca
sol i papar
Vegeta

Kuhanu koprivu krupnije nasjeckati i umješati u gust bešamel. Začiniti sitno sjeckanim češnjakom ,solju, paprom i vegetom. Tom smjesom puniti palačinke. Vatrostalnu zdjelu premazati maslacem, posuti krušnim mrvicama, poredati nadjevene palačinke pa premazati bešamelom te posuti ribanim sirom, sezam i krušnim mrvicama. Zapeći u zagrijanoj pećnici na oko 180ᵒC oko 20ak minuta

RIBLJI KROKETI

½ kg ribljih fileta
2 veća krumpira
2 mlada luka
2 jajeta
1 dl mlijeka
vegeta

Krumpir skuhati u ljusci, oguliti i izdrobiti viljuškom. Mladi luk isječen na kolutiće i filete skuhati u temeljcu pa kuhano meso usitniti. Pomješati gnječeni krumpir, kuhanu ribu, luk i umućeno jaje, začiniti vegetom te ostaviti da odstoji na hladnom mjestu da se malo stegne. od smjese praviti krokete i panirati ih u brašnu, jajima i na kraju mrvicama te oblikovane dodatno ohladiti pa pržiti u dubokoj masnoći.

umak od češnjaka
majoneza
kiselo vrhnje
3 češnja češnjaka
peršinov list
limunov sok

GRAVČE NA VJEKČE

½ kg graha
1 crveni luk
1 paprika
2 mrkve
1 tikvica
10ak češnjeva češnjaka
sol i papar
dimljena crvena paprika
Vegeta
ulje

Crveni luk, mrkvu, tikvice očistiti i nasjeći na kockice te popržiti na malo ulja. Začiniti dimljenom crvenom paprikom, usitnjenim češnjakom, sitno sjeckanim peršunom, solju, paprom, vegetom. Umješati kuhani grah i zapeći u festivo tavi.