Dino Merlin za Kurir: Zbog Cece nikada ne pjevam moj Beograd!

202

Numera je nastala kao omaž gradu u kojem sam doživio mnoge srećne trenutke i koji je umnogome uticao na moju karijeru. Ne izvodim je na koncertima jer je već lijepo otpevana
dino-merlin-svetlana-ceca-raznatovic-1409950856-562985

Dino Merlin posle šest godina diskografske pauze objavio je novi album pod nazivom „Hotel Nacional“. Izdanje se već u prvoj nedelji prodaje našlo na Bilbordovoj top-listi.
– Muzika je moj život i posao koji doživljavam ozbiljno. Tu nema kompromisa, nema brzih i lakih rešenja, tu ništa ne prepuštam slučaju, a kada tako postavite stvari u samom početku, kad izaberete da budete temeljni i predani poslu, onda vam treba i vremena da biste sve napravili na željeni način. Izuzetno sam zadovoljan rezultatima i time na kakav je prijem naišao moj album.

U kakvim ste odnosima sa Cecom?
– Sa Cecom nisam u kontaktu. Zapravo, mi se veoma površno poznajemo, mislim da smo se sreli svega dva puta u životu.

Napisali ste joj jednu od najlepših pjesama „Beograd“.
– „Beograd“ je nastao kao omaž gradu u kojem sam doživeo mnoge srećne trenutke i koji je umnogome uticao na moju karijeru. Pjesma nije na mojoj set-listi iz dva razloga. Prvo, napisao sam skoro 200 kompozicija, a na koncertu se objektivno ne može izvesti više od 30, i drugo, ta pesma je već lepo otpevana, pa nema potrebe da bilo šta tu popravljam.