GLUMAC U VINTAGE KATALOGU

326

mrunal

Trend nošenja stare i polovne odjeće ne možemo vezati za jedan određeni period, ali se intenzitet njegove zastupljenosti povećava sa ranim devedesetim godinama XX vijeka, kada dolazi do zaokreta u sagledavanju značaja zaštite životne sredine, reciklaže i sve češće upotrebe polovnih stvari umjesto bacanja istih. Godinama ove promjene su se odražavale i na modu. Unikatni modeli, visoki kvalitet, najfiniji materijali, niske cijene, jedinstvenost u kroju, stilu i detaljima samo su neke od karakterisitka zbog kojih je vintage postao “must have” u ormanu svake modno prosvećene osobe. Da je vintage postao neophodan i na crvenom tepihu dokazale su velike zvijezde filma i mode – Julia Roberts, Renee Zelwegger ali i Mrunal Jain (Akash).

Glumac koji je svojim seksepilom osvojio srca ne smo djevojaka u Indiji već i u Bosni i Hercegovini Mrunal Jain koga imamo prilike gledati u ulozi Akasha u seriji „Odbačena“ koja se emituje u programu OBN TV nedavno se slikao za Vintage katalog za 2015. Snimanje je urađeno za lanac prodavnica u Indiji “Neeru’s”. Fotografije je uradio i cijeli koncept osmislio Saurabh Panjwani poznati indijski modni fotograf koji je do sada radio za najprestižnije modne časopise u cijelom svijetu.Fotografije su snimane u gradu Hyderabad, njegovoj istorijskoj gradskoj jezgri.Snimanje je trajalo cijeli dan a glumac je oduševljen samim izborom lokacija.

„Snimali smo na nekoliko lokacija i prosto sam oduševljen. U ovaj grad sam se vratio nakon nekih sedam, osam godina. Drago mi je što sam imao prilike upoznati svoje koje fanove kojih nije malo a koji su sa poštovanjem odnosili. Nije im bio problem da me sačekaju par sati da se upoznamo.
Glumac je nakon obavljenog posla sa najvjernijim fanovima provo nekoliko sati.“

Interesantna činjenica a vezana za ovo snimanje je i da je Mrunalova supruga Santosh aka Sweety Jain također bila dio toga i oboje na fotografijama kao što vidite izgledaju graciozno!
S obzirom da će iduće modne sezone vintage biti na modnom tronu i kod nas, pa prije nego li krenete u kupovinu novih odjevnih komada, zavirite u ormar!

Seriju „Odbačena“ u programu OBN TV možete pratiti svaki dan.