REINKARNACIJA: Šta su bili u prošlom životu Tihić, Komšić, Dodik, Merlin, Bajrami, Muslimović…?

214

471_1

Jeste li se ikad zapitali što ste bili u prošlom životu ili temu reinkarnacije spomenuli barem u šali?Reinkarnacija i prošli životi već vijekovima intrigiraju ne samo obične ljude već i egzaktne znanstvenike. Jeste li se ikad zapitali što ste bili u prošlom životu ili temu reinkarnacije spomenuli barem u šali? Prema tibetanskoj astrologiji, Barack Obama, prvi tamnoputi predsjednik SAD-a, u prošlom je životu bio Lyman Trumbull – veliki borac za prava afroamerikanaca i jedan od autora glasovitog Trinaestog amandmana kojim je 1865. ukinuto ropstvo.

Nekada najtraženiji čovjek na svijetu, vođa Al-Qaide Osama Bin Laden nekada je bio general Charles Gordon. Gordon je poražen u bici za sudanski glavni grad Kartum i ubijen od strane sudanskih pobunjenika.

Bivši Izraelski premijer Ariel Sharon reinkarnacija je Napoleona III. Francuski car za života je bio antisemit, pa je tako njegova karma bila reinkarnirati se u Izraelu, da bi na svojoj koži osjetio kako je to biti Židov.

Pročitajte u nastavku šta su u prošlom životu bile neke od naših javnih ličnosti

Sulejman Tihić: MAĐIONIČAR

U prošlom životu rođen je u Australiji, u razdoblju od 1512. do 1558. godine. Posjedovao je  ogromne magične sposobnosti, te se kao mag bavio različitim obredima. Bio je u stanju dozvati kišu. Život je skončao vješanjem.

Selma Bajrami: PRIVLAČNA FARMERKA

U prošlom životu rođena je u Njemačkoj, u razdoblju od 1814. do 1872. godine. Imala je  vlastitu farmu sa mnogo krava i trgovala je mlijekom i mliječnim proizvodima. Zahvaljujući ogromnom radu, te ljubaznosti i umijeću komuniciranja – privlačila je mnogo kupaca pa je živjela u blagostanju. U braku je imala jedno dijete. U prošlom životu rijetko je doživljavala razočarenja, ljudi su je voljeli, a rad činio sretnim.

Željko Komšić: ŽIVOT OD DANAS DO SUTRA

U prošlom životu rođen je u Švedskoj, u razdoblju od 1680. do 1725. godine, u prosječnoj lovačkoj obitelji, kao peto dijete po redu. Nastavljajući obiteljsku tradiciju, zanimao se za lov, te od toga i živio, u relativnoj oskudici i neimaštini. Rano je ostao udovcem, jer se prva žena utopila; dok je druga supruga preminula usljed teških ozljeda koje joj je Željko nanio u nastupu bijesa i ljubomore.

Nije se školovao i obrazovao, živio je od danas do sutra. Moglo bi se reći da je u ovom životu ispravio propuste iz prošlog.

Halid Muslimović: POČINIO HARIKIRI

U prošlom životu rođen je u Japanu, u razdoblju od 1417. do 1457. godine. U inkarnaciji u kojoj je, takoreći, cijeli životni vijek proveo kao samuraj – bio je prisiljen odreći se gotovo svega: vlastitog doma, obitelji, bogatstva… Karijeru u samurajima završio je na hrabar i častan način – počinivši harakiri.

Dino Merlin: NEPISMENI RIBOLOVAC

U prošlom životu rođen je na Filipinima, u razdoblju od 1704. do 1765. godine. Od malih nogu, pa sve do starosti zanimao se ribolovom i relativno dobro živio od toga, i to ne samo on, nego i obitelj, koju su sačinjavali žena i troje djece. Nije se uspio obrazovati, pa nije znao ni čitati, a niti pisati. Zbog ribolova je mnogo putovao, a jednom prilikom, nakon udara u sprud, potopljena je njegova brodica, a zajedno s njim poginulo je još dvadeset drugih ribara.

Milorad Dodik: DŽEAPROŠ OD DJETINJSTVA

U prošloj inkarnaciji rođen je u Italiji, u razdoblju od 1243. do 1285. godine. Još zarana, u djetinjstvu, započeo je sa džeparenjem, te cijelog svog života ostao lopov.

No, nikada se nije uspio obogatiti, obrazovati, a niti zasnovati vlastitu obitelj. Povremeno je znao na kratko noćivati kod ljubavnica, i to je bilo uglavnom sve u njegovom ljubavnom životu.

U nekoliko navrata uhvaćen je u trenutku krađe, te bio žestoko prebijen zbog čega su mu već u 40-oj godini života stradali bubrezi i jetra. Nakon što je pokušao opljačkati jednu vrlo bogatu obitelj – bio je ustrijeljen i tako skončao svoj život.

Hari Varešanović: SIHIRBAZ

U prošlom životu rođen je u Meksiku, u razdoblju od 1512. do 1568. godine. Posjedovao je  ogromne magične sposobnosti, te se kao mag bavio različitim obredima, u kojima je ponekad prinosio čak i ljudske žrtve – silnim bogovima. Bio je u stanju ‘dozvati’ kišu, odagnati tuču, ali i oživljavati zamrle osobe. Na putovanju u Južnu Ameriku, spustio se u ‘srce i ždrijelo’ jednog vulkana, računajući da će ga Bogovi čuvati. No, u neposrednoj blizini vulkana dogodio se zemljotres, koji je izazvao erupciju lave, pa je poginuo.

Hanka Paldum: NARODNA MAJKA

U prošlom životu rođena je u Indiji, u razdoblju od 1334. do 1404. godine. Kao uspješna liječnica, isticala se u vidanju rana, zbog čega joj se za pomoć obraćalo mnogo ljudi. Glasine o njenim sposobnostima nadaleko su se pročule, a njenim poslom nastavilo se baviti i njeno sedmero djece.

Živjela je na području savremenog Madrasa, gdje joj je maharadža (tadašnji plemić i lokalni vladar) dodijelio kuću, te prostor koji je koristila kao bolnicu. Mogla je tada postati najpoznatiji i najbolji liječnik u Indiji, da joj je 1404. godine uspjelo izliječiti maharadžinu kćer koja se otrovala. Zbog neuspjeha je bila kažnjena smrću, a bolnica spaljena

Sanela Poričanin, Severina  i Alma Tucaković: ALKOHOLIČARKE IZ CIRKUSA

U prošloj inkarnaciji rođene su u Engleskoj, u razdoblju od 1259. do 1862. godine, u obitelji akrobata i cirkusanata, pa su se od malih nogu započele baviti zanimanjem roditelja. Muževi su im bili ulični zabavljači, a njihovim stopama krenula su i djeca. Tada su imale jedan vrlo izražajan madež na tijelu, a možda ga imaju i u ovom životu.

Pile su mnogo alkohola, pa su na kraju oboljele i umrle od tada neizlječive tuberkuloze.

Elvira Rahić: MAJKA TROJE VANBRAČNE DJECE

U prošloj inkarnaciji rođena je u Poljskoj, u razdoblju od 1622. do 1699. godine. Najveći dio svog života radila je kao sluškinja u jednoj vrlo bogatoj poljskoj porodici. Bila je veoma radišna, jako simpatična i stalno nasmijana, čime je plijenila pažnju brojnih muškaraca. Ti su muškarci i ljubavnici bili vrlo ‘široke ruke’ prema njoj, pa su joj često darivali novac i nakit, što joj je izuzetno dobro došlo u starosti, kada je izblijedila ljepota.

Pred kraj života mnogo je  putovala, a na koncu se odlučila skrasiti u Nizozemskoj. Nikada se nije udavala, ali je rodila troje vanbračne djece.

Emina Ganić: PAĆENICA

U prošlom životu rođena je u Iraku, u razdoblju od 1608. do 1634. godine.

Kao dijete bila je zarobljena i oteta od strane jednog vrlo grubog bogataša. Morala je teško raditi, takoreći bez sna i odmora, a uz to je bila mučena i ponižavana. Život joj je umnogome zavisio od raspoloženja, dobre volje i eventualnih hirova gospodara. Nikada se nije udala, pa nije ni upoznata sa radošću i plačem vlastitog djeteta. Život je okončala saomubistvom.

Izvor:aura.ba/e-turneja.com