Slavni i neobrazovani: Bez škole Severina, Šerif Konjević, Ljuba Aličić, Selma Bajrami…

285

Neobrazovana Vučkovićeva upisala Srednju muzičku Josipa Hatzea u Splitu, ali ju je ubrzo napustila

467_1

everina Vučković, popularna pjevačica i idol mnogim mladim ljudima, završila je samo osnovnu školu! Hrvatska zvijezda je upisala Srednju muzičku školu Josipa Hatzea u Splitu, ali ju je ubrzo napustila, tako da danas ima samo osnovno obrazovanje. Ona o tome nije govorila u medijima, vjerovatno da bi izbegla sramotu.

Tajnost informacije

Novinari Kurira su pozvali muzičku školu „Josip Hatze“ u Splitu kako bi provjerili do koje godine je stigla Vučkovićeva i zašto je tačno odustala od školovanja.

– Jeste Severina išla u našu školu, mislim da je stigla skoro do kraja, ali nije završila. To će vam bolje reći u administraciji – kazala im je osoba koja se javila na telefon, ne želeći da se njeno ime pominje u medijima, a potom ih je upustila na administraciju.

ŠERIF KONJEVIĆ OD ŠKOLE IMA 12 KILOMETARA

Pored Severine Vučković, samo osam razreda osnovne škole imaju Dara Bubamara, Vesna Zmijanac, koja je završila i kurs daktilografije, Ljuba Aličić, Era Ojdanić, Zorica Marković i Zlata Petrović. Sa Šerifom Konjevićem godinama se šale da na pitanje koliko ima od škole, odgovara: „Dvanaest kilometara“, ali on tvrdi da je kasnije vanredno završio srednju ugostiteljsku u Prijedoru.

No, da ne ostane sve na tako škrtim informacijama, redakcija Aure će pomoći kolegama iz Kurira, pa malo nadopuniti ovu listu. Skandalozno, smiješno i žalosno, ali, ko se još ne sjeća čuvenog odgovora Selme Bajrami za vrijeme gostovanja na TV Hayatu kada je na pitanje “Koliko abeceda ima slova”, ova plavuša bez osnovne škole natucala: 29. Pa onda – 28. Ne, ne, na kraju je bila ubjeđena da je tačan odgovor 31!

Sreća pa je ne upitaše šta teže.

Inače, kolege iz Kurira ne moraju po ovakve informacije ići u Hrvatsku ili BiH. Njihova ponajveća diva – Ceca, na jedvite je jade završila veterinarsku školu, odsjek svinjogojstvo.

Dragana Mirković je dugo vremena imala samo osnovnu završenu, pa je vanredno u Srebreniku završila za frizera.

Zanimljiva zanimanja

Inače, manje je poznato da je Amir Kazić Leo po struci konobar, Halid Bešlić zidar, Šerif Konjević drvosječa. Hanka Paldum je završila trgovačku, Halid Muslimović metalostrugarsku. Sad studira ekonomiju.

Foto: Marina Lopičić,
Izvor:aura.ba /e-turneja.com