Damir je sačuvao snagu, spreman je za Dodiga!

206

damir neno melburn

Damir Džumhur je od prvog dana Australian opena glavna priča u Melburnu, nakon što je izbacio prvog nosioca kvalifikacija Dastina Brauna (Dustin Brown), stigao je do glavnog turnira pobjedama protiv Nilsa Deseina (Niels) i Rubensa Bemelmansa  bez izgubljenog seta.

Još ubjedljiviji bio je u 1. kolu gdje je za samo sat i 26 minuta pomeo Čeha Jana Hajeka, 6:4, 6:2, 6:1. Džumhur je postao prvi igrač u historiji BiH koji je stigao do glavnog turnira jednog gren slem turnira, a navijači se nadaju da će svoj pobjedonosni pohod nastaviti i u 2. kolu gdje se u ranim jutarnjim satima u srijedu sastaje protiv Ivana Dodiga, igrača iz Međugorja koji nastupa za Hrvatsku.

damir-dzumhur3

Otac i trener nekadašnjeg prvaka Evrope, Nerfid Neno Džumhur, najzaslužniji je što Damirova karijera konstantno ide u uzlaznoj putanji. Neno je posebno emotivno doživio Damirovu “eksploziju” u Melburnu, više od 15 godina rada počelo je davati plodove. Damir svaki put naglašava veliku podršku porodice, oca Nene, majke Žanete i brata Zlatana.

Neno Džumhur je iz Melburna za “Dnevni avaz” prokomentirao dosadašnji Damirov pohod u Melburnu, te prokomentirao nastup protiv Dodiga.

– Damir je napravio sjajan rezultat u dosadašnjim nastupima. U 1. kolu kvalifikacija bio je bolji od Brauna koji je specijalista brzih podloga, u narednom od Deseina, tipičnog razbijača, a u finalnoj rundi od Bemelmansa, igrača osnovne linije sa čvrstom igrom i kontroliranom loptom. U glavnom turniru protivnik je bio Hajek, prepun iskustva, ali i sa manama koje je Damir znao iskoristiti – kaže trener i otac mladog tenisera.

Dodig je trenutno prvi igrač Hrvatske, Damir ga dobro poznaje jer je Dodig nekada nastupao za Dejvis reprezentaciju BiH (rođen u Međugorju), ali nikada nisu igrali jedan protiv drugog.

– Najvažnije je da se Damir dobro osjeća i bez velikog umora je izlazio iz mečeva. Nije se dugo zadržavao na terenu u prethodnim mečevima pa je sačuvao snagu. Protiv Dodiga će igrati svoj peti meč. Dodo je 34 igrač na svijetu i to dovoljno govori o njegovim kvalitetama. Naravno, to neće biti opterećenje za Damira već novi izazov za dobru igru – rekao je Nerfid Džumhur koji je oduševljen atmosferom na Damirovim mečevima.

– Želio bih se ovim putem zahvaliti na podršci koju Damir ima u Melburn parku od navijača BiH.

Meč između Džumhura i Dodiga počet će u 1 ujutro u srijedu, na terenu broj 13.

 

foto :Avaz
Izvor:avaz.ba /e-turneja.com