Odlični mečevi u vatrenoj atmosferi Skoplja!

261

Ricco-FFC10

FFC je definitivno pogodio dolaskom u Skoplje! Nešto malo više od 6.000 gledatelja uživalo je u 12 fantastičnih borbi, a nokauta, zahvata i odličnih udaraca definitivno nije nedostajalo, pa ne čudi što su svi gledatelji svako malo bili na nogama. Atmosfera je zaista bila vatrena!

Event je otvoren borbom između mladog Makedonca Slobodana Kajmakoskog i njegovog hrvatskog kolege Tea Mikelića. U odličnoj borbi Teo je ipak bio dominantniji, a kako se borba približavala kraju Slobodan je ipak sve teže pratio tempo te mu je sudac morao dva puta brojati, a Teo je na koncu slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Igor Emkić dominirao je protiv Grka Mavropoulosa, bosansko-hercegovački borac očito i u Makedoniji ima nemalu bazu fanova, pa je nošen njihovom podrškom stigao do pobjede.

Uslijedio je zaista žestoki okršaj između Shkodrana Veselog i Ilea Risteskog. Meč nije dugo potrajao, sve je bilo gotovo nakon nešto više od jedne minute kad je Shkodran high kickom nokautirao jednog od najboljih makedonskih kick boksača.

Igor Mihaljević poražen je na bodova od Tomaša Hrona, a Mladen Brestovac nastavio je svoj pobjednički niz novim slavljem, a ovog puta porazio je belgijskog gorostasa Kirka Kroubu.

Rustemi Kreshnik definitivno je opravdao očekivanja i pokazao je zašto se već više puta našao u ringu na velikim eventima. Dino Belošević teško je pronalazio način kako mu se suprotstaviti, iako je i on imao dosta odličnih udaraca, a u konačnici je Rustemi ipak skupio više bodova kod sudaca.

MMA dio započeli su Matija Blažičević i Makedonac Viktor Stojanov, koji se nije previše iskazao. Matija je bio dominantan tijekom cijele borbe, pa je uspio stići i do pobjede tehničkim nokautom.

U grčkom-makedonskom okršaju publika je “podivljala”, dvoranom se gotovo cijelo vrijeme orilo navijanje za domaćeg borca, a on im je uzvratio na najbolji mogući način te je pobijedio.

Patrik Pereša u svom debitantskom nastupu za FFC poražen je u posljednjoj minuti treće runde. Pulski borac bio je u laganom vodstvu tijekom borbe, skoro sigurno bi odnio pobjedu na bodove da je meč otišao do kraja, ali Enev ga je uspio ugušiti giljotinom.

Vaso Bakočević potvrdio se kao pravi showman, više je puta svojim plesnim umijećem u ringu nasmijao i razveselio publiku, a može biti i on iznimno zadovoljan jer je prekinuo negativni niz. Na pobjedničke staze vratio se jednoglasnom sudačkom odlukom.

Gzim Selmani nakon teškog poraza kojeg je doživio na FFC-u u Osijeku ranije ove godine stigao je do pobjede iznimno brzo u Makedoniji. Već u prvoj polovici prve runde slavio je protiv Tomaža Simoniča zahvatom arm triangle.

Na red je došla i glavna borba večeri. Batzelas se suprotstavio bivšem UFC-ovom prvaku Riccu Rodriguezu kojem je u kutu bio i jedan od najboljih boraca svih vremena Mirko Filipović. U atraktivnoj borbi Ricco je većim dijelom dominirao, čak je u jednom navratu sjajno Bugara pogodio high kickom. Veliki pljesak Ricco je odnio i za pokušaj koji možete vidjeti na fotografiji u naslovu, a pobjedu je na kraju odnio tehničkim nokautom nešto malo kasnije.

FFC 10 MMA

Ricco Rodriguez def. Nestoras Batzelas – TKO R2 3:33
Gzim Selmani def. Tomaž Simonič – zahvat (arm triangle) R1 1:54
Vaso Bakočević def. Stanislav Enchev – jednoglasna sudačka odluka
Kostadin Enev def. Patrick Pereša (70,5 kg) – zahvat (giljotina)
Risto Dimitrov def. Georgios Vardis – jednoglasna sudačka odluka
Matija Blažičević def. Viktor Stojanov – TKo R2 1:51

FFC 10 KB

Rustemi Kreshnik def. Dino Belošević – jednoglasna sudačka odluka
Mladen Brestovac deef. Kirk Krouba – jednoglasna sudačka odluka
Tomaš Hron def. Igor Mihaljević – jednoglasna sudačka odluka
Shkodran Veseli def. Ile Risteski – KO R1 1:15
Igor Emkić def. Kleanthis Mavropoulos – jednoglasna sudačka odluka
Slobodan Kajmakoski def. Teo Mikelić – jednoglasna sudačka odluka.

 

Foto:fightsite.hr
Izvor:fightsite.hr/E-turneja.com