Posavina rasadnik glazbenih talenata: Anu Barukčić sa glasom slavuja nazvali Bosanskom Kaliopi !

318

ana

ODŽAK – Kakvo je to posavska podneblje kada iz nje potječu tako dragocjeni glazbeni talenti koji pjevaju kao slavuji, kazali su voditelji jednog regionalnog glazbenog shoua. Najprije Maid Hećimović iz Orašja a sada Ana Barukčić iz Odžaka svakoga petka plijene na TV ekranima svojim prekrasnim izvedbama pjesama zbog kojih su dobili najviše ocjene glazbenih stručnjaka. Maid je u prethodnom shou sa najviše glasova osvojio je srca publike i visoko drugo mjesto, (trenutno debitira u jednom regionalnom glazbenom natjecanju), a Anu su zbog njenog prekrasnog glasa i iznimnih glasovnih mogućnosti nazvali bosanskom Kaliopi.

Problem malih sredina – I dok popularne estradne zvijezde sumnjivih glasovnim mogućnosti, u idealnom spoju potpore medija, pune naslovnice i emisija sa slikom a bez sadržaja, mladi talenti, pogotovo iz malih sredina, teško dolaze do svojih pet minuta javnosti. Njihov talent nerijetko ostane na razini lokalne zvijezde. Ana se ipak odvažila da probije takav stereotip. „Zašto ne bi i mala sredina donijela veliku zvijezdu. Ako je to mogao veliki Gregurević u svijet filma i brojni sportaši sa naših prostora, vrijeme je i za glazbene zvijezde, samouvjereno nam priča Ana u pauzama dok joj malena kćerkica pokušava uzeti svu pozornost. Ana je zbog snimanja u tjednu tri dana izvan obiteljskoga doma u Odžaku, pa svaki trenutak nastoji nadoknaditi malenoj Miji.

Od 11.000 među 36 najboljih – Ana je zablistala kao glazbena zvijezda i izdvojila se od čak 11.000 prijavljenih na glazbeno natjecanja „Zvijezda možeš biti ti“. Odabrali su je među 200, pa onda među top 100 i na koncu među 36 koji svakoga petka nastupaju u glazbenom TV shou.-Roditelji za mene kažu da sam prvo propjevala, pa onda prohodala. Već sa 13. godina željela sam na scenu i bila prijavljena u Hrvatskoj na sudjelovanje u glazbenih natjecanjima. Dobila je brojne pohvale ali zbog godina nije mogla nastaviti natjecanje. -Sada je vrijeme da pokažem što umijem. Voljela bih se baviti glazbom, ali ne i puniti velike koncertne dvorane, kao što većina želi. Želim biti prepoznata zbog kvalitete izvedbe i pjevati za manji broj publike, one koje vole kvalitetne note, kaže nam Ana. Do ostvarenja njenih snova ljubitelji posavska navijačka publika ali i brojni obožavatelji mogu uživati uz TV ekrane petkom u posebnim Aninim interpretacijama. Do kada, ovisi i od Posavine, jer njen ostanak u shou ovisi od broja glasova a njih je, zbog male sredine, malo u odnosu na druga područja.

Stoga, pozivom na 096/820-836 podržimo talentiranog posavskog slavuja.