VELIKA NESREĆA U HRVATSKOJ: Među troje poginulih i policajac (29) koji je izašao pomoći unesrećenima !

185

Zbog prometne nesreće zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera. Obilazno se vozi preko Gračaca i Zatona Obrovačkog.

60886334-a1-prometna-tunel-krpan

Na dionici A1 kod tunela Krpani, između čvorova Sveti Rok i Maslenica u subotu ujutro dogodio se veliki lančani sudar u kojem je sudjelovalo 20-ak automobila, kombi i autobus, koji je srećom, bio prazan.

U nesreći su poginule 3 osobe, a jedna je teško ozlijeđena i prevezena u bolnicu u Zadar. U bolnicu u Gospić je prevezeno 18 ozlijeđenih. U policiji kažu da je dio kolnika bio potpuno zaleđen, a da su prvu dojavu o nesreći dobili oko 6:14h.

Glasnogovornica ličko-senjske policija Maja Brozičević izjavila je da je poginuo 29-godišnji policajac koji je sa svojim osobnim automobilom išao na posao u novaljsku Policijsku postaju. Bio je sudionik lančanog sudara, ali je u svom vozilu ostao neozlijeđen, pa je išao pružati pomoć unesrećenima te pri tome smrtno stradao.

Neslužbeno doznajemo da su, osim policajca, i preostale dvije osobe poginule prilikom pomaganja unesrećenima.

Među ozlijeđenima i beba

Gotovo svi od 18 ozlijeđenih su teško ozlijeđeni s višestrukim prijelomima. Među njima je 5 maloljetnika. Od liječnika doznajemo da je među ozlijeđenima i 15-mjesečna beba koja je, srećom, prošla s lakšim ozljedama.

Naš reporter Šime Vičević bio je na mjestu događaja i razgovarao s nekoliko građana koji u svojim automobilima čekaju kraj očevida. ‘U šoku smo! Bilo je nemoguće zaustaviti auto’, rekli su mu.

U spašavanju je sudjelovalo 11 timova, a svi ozlijeđeni bili su zbrinuti u roku od 1:15h.

Alen Kruhak, predsjednik Uprave HAC-a za održavanje i naplatu cestarina je rekao kako se istražuje činjenično stanje i reakcije službi. Prema trenutno utvrđenim činjenicama, službe za ophodnju su nepuhih sat vremena prije nesreće tri puta prošle i utvrdile da je kolnik bio suh.

Prema indicijama, ističe Kruhak, ledena kiša je nastupila iznenada. U tom slučaju se posipa cesta, a brzina se ograničava na 40 kilometara na sat.

Izvor: Dnevnik.hr/e-turneja.com