Miralem Pjanić: Bit ćemo iznenađenje SP-a !

237

Ostvarili smo fantastičan uspjeh. Kada pogledaš ko se sve plasirao u Brazil, shvatiš kako se nalaziš zaista među velikanima, gdje nam je bilo mjesto i ranijih godina.

mire

Zaista sam ponosan na ono što smo napravili u kvalifikacijama i ne želim da u Brazilu budemo tek prolaznici – izjavio je Miralem Pjanić povodom plasmana nogometne reprezetacije BiH na svjetsko prvenstvo.

Reprezentativac BiH je u intervjuu za “Dnevni avaz” kazao da je prijateljska utakmica s Argentinom, u kojoj je BiH poražena s 2:0, ekipi donijela veliko iskustvo uoči SP-a gdje će se nadmetati s mnogo jačim protivnicima nego što je bio slučaj u kvalifikacijama.

– To je bila prijateljska utakmica i donijela nam je veliko iskustvo. Izgubili smo i sada znamo da protiv velikih svjetskih ekipa ni u jednom trenutku nema opuštanja, jer će oni kazniti svaku grešku. Dobro je da je ovaj poraz došao u prijateljskoj utakmici, ali nije alarmantan. Vjerujem da će stručni štab analizirati utakmicu i ukazati nam na greške koje smo pravili, a koje ćemo se truditi da ispravimo u narednim susretima. Moramo znati da se protiv jačih ekipa moramo i drugačije pripremati, jer će nam na SP-u u Brazilu protivnici biti mnogo jači nego što je to slučaj bio u kvalifikacijama. Ukoliko želimo postići dobar rezultat, a želimo, onda se moramo prilagoditi protivniku i pokušati iskoristiti njegove mane, odnosno sakriti svoje – kazao je nogometaš Rome.

Kada su u pitanju očekivanja od nastupa u Brazilu, Pjanić je optimist.

– Jedini smo debitanti, ali to može biti pozitivna stvar, jer niko, zapravo, ne zna šta može očekivati od nas. Dokazali smo da znamo igrati i, ukloliko naši najbolji igrači budu zadravi, vjerujem da možemo biti čak i iznenađenje Mundijala – kazao je Pjanić u intervjuu za “Avaz”.

Izvor:24sata.info/e-turneja.com