USPJEŠAN BRAČNI ŽIVOT UZ SAVJETE NEDIMA KAPIDŽIĆA

602

Nedim izričito napominje, da je za bračnu sreću potrebno samo: povjerenje, razumjevanje, pažnja i tolerancija.

328_1

Nedim Kapidžić, kolumnista i budući pravnik postao je prava senzacija na internet portalima u BiH. Dvadesetpetogodišnji Sarajlija, koji je nekada pisao o sportu sada piše kolumne u kojima je mnoštvo savjeta o braku, bračnoj i ljubavnoj sreći.

Čitaoci se pitaju od kuda toliko iskustvo s obzirom na njegove rosne godine. Nedim Kapidžić poput mudraca, ispostavlja četiri važna elementa za uspješan bračni život. To nije novac, pretjerana ljubav ili neki interes.

Nedim izričito napominje u razgovoru za portal svadbeivjencanja.ba, da je za bračnu sreću potrebno samo: povjerenje, razumjevanje, pažnja i tolerancija. Prečesto ističe da je ljepota žene vidljiva tek kada ona postane majka. Dijeli savjete o dostojanstvenom ponašanju u vezi te traži uzroke koji vode u neuspjeh na ljubavnom području. Mladi Kapidžić ističe, da do iskustva dolazi posmatrajući prijatelje i poznanike te uočavajući njihove greške, iz kojih sam puno nauči.

Stečeno znanje ne drži samo za sebe, nego ga poput mudraca dijeli s drugima, pomažući ljudima da dođu do ljubavnog ispunjenja i bračne sreće. Nedim često poput najupornijeg proklamatora izjavljuje, „nema većih vrijednosti od obitelji i djece“, te na takav način ohrabruje samce i podsjeća porodične ljude o pravim a danas zaboravljenim vrijednostima i važnosti porodičnog života.

Nedim je neumoran u svojim izlaganjima koja se tiču muško-ženskih odnosa i kaže: „Puno čitam psihološku literaturu , na internet portalima se može nakupiti puno informacija o muško -ženskim odnosima , nekada posmatram druge, a nekada prepričavam vlastite greške. Samci samci obično prvo razmišljaju da nađu pravu djevojku, taj sam trenutno. Tako da tražeći izabranicu specijalizirao sam se za ljubav. U svemu tome sam se se bazirao na ova četri elementa ,jer mislim da su dosta bitni. Evo zašto? Ljudi su zaposleni u mješanim kolektivima, često dolaze u kontakt ili priliku za moguću prevaru.

Ako nema povjerenja, onda nema ni mira u kući“, kaže Nedim. „Ako uzmemo u obzir razumijevanje, naravno da je bitno za svaku privatnu ili poslovnu aktivnost. Naravno svaka ženska voli da dobije određeni stepen pažnje, da joj se tepa ,da se pita jel’ se umora itd.. te sitnice mogu puno da znače, za kvalitetan brak ili vezu. Važna je i tolerancija , jako bitno je tolerisati nečije ponašanje, poštovati slobodu i mišljenje drugog“, zrelo objašnjava mladi Kapidžić.

Nedim je još uvijek samac, zato djevojke navalite!

 

Izvor: A. Dramalija/ svadbeivjencanja.ba/e-turneje.com