Zašto se žene upuštaju u neobavezni seks

167

Moderno doba donijelo je i određene promjene u muško-ženskim odnosima, pa su tako i žene otkrile čari seksa bez ljubavi, pokazala su recentna istraživanja koja su se pokušala fokusirati na razloge ovakve promjene stava nježnijeg spola.

zasto-se-zene-upustaju-u-neobavezni-seks

Do sada je takvo ponašanje bilo gotovo isključivo rezervirano za muškarce, no u zadnje vrijeme sve više žena kreće istim putem i traže neobavezan seks, bez ljubavi, golu strast koja će zadovoljiti njihove potrebe.

Zašto? Između ostaloga, i žene često koriste seks za samopotvrđivanje – želja da se osjećaju poželjno i seksi, kao prave zavodnice koje muškarci gledaju s divljenjem što im donosi snagu i potvrdu svojih želja.

Naravno, nerijetko se radi i o seksu iz osvete, jer nakon što izgube vjeru u ljubav i partnera, žele se osvetiti svim muškarcima lomljenjem srca i povrijediti osobu koja je povrijedila njih. Njima je dovoljno da to naprave, a nije čak niti važno hoće li osoba koja ih je povrijedla saznati da je bila s drugim.

Jednako kao i muškarci, žene se seksom oslobađaju od stresa. Neki to rade alkoholom, neki izležavanjem na kauču, a ima sve više onih koji izlaze tražeći seksualnog partnera za ludu noć punu strasti.

Ne treba zaboraviti ni prirodne potrebe, koje vrlo često mogu biti uzrok neobaveznog seksa. Potrebe imaju i žene, ne samo muškarci, pa kada dugo vremena nemaju partnera, logično je da krenu u potragu za nekim ko će im utažiti glad.

 

Izvor: metro-portal.hr/ E-turneja.com