ON JE PERSPEKTIVA NAŠE MUZIKE ?! Fatmir Sulejmani fascinirao žiri Zvezda Granda

399

Screenshot_2_800x534

Fatmir Sulejmani je student Muzičke akademije, ima 20 godina i dolazi iz Brčkog. Više od deset godina svira klavir i gitaru, a bio je pobjednik u “Prvom glasu sevdaha” u Bosni i Hercegovini. U slobodno vrijeme bavi se fudbalom i odbojkom, a ne zaobilazi ni noćne klubove. Kaže da je tolerantan, ambiciozan, uporan, ali brzoplet. Omiljeni pjevač mu je Toše Proeski jer je kao čovek i muzičar bio predivan, dok od ženskih vokala izdvaja Mariju Šerifović, za koju kaže da je muški Toše kada je riječ o jačini glasa.

Fatmir je izveo prvu pjesmu od Adila “Bolje moglo je” na kojoj je dobio četiri DA i dva NE , njegova druga pjesma je bila od Tošeta Proeskog “Srećo ne krivi me” na kojoj  veoma brzo dobio i preostala dva DA.

Šaban nije imao baš puno da kaže ali je istakao da je Fatmir perspektiva naše muzike te da ima sve da bude zvijezda. Karleuša se takođe priklonila Šabanovom komentaru te da vidi u njemu buduću zvijezdu. Bosanac je takođe pohvalio Fatmira , poseban akcent je stavio na njegovu boju glasa te da se može primjetiti da on zna šta radi.

(e-turneja.com)