SERIE A: Milan upisao i treći poraz u sezoni, preokret Rimljana!

286

basta jankovic

Fudbaleri Genove pobijedili su na svom terenu ekipu Milana sa 1:0, preokreti Rimljana i Udinesea.

Jedini gol na utakmici postigao je Blerim Džemaili u 10. minutu iz slobodnog udarca. Milan je u 42. minutu ostao sa igračem manje na terenu, pošto je Alessio Romaglino zaradio drugi žuti karton. I pored toga, gosti su u nastavku meča bili bolji rival na terenu, ali nisu uspjeli da stignu ni do boda.

Genova je, posle šest odigranih kola, na 13. mjestu na tabeli Serie A sa šest bodova. Na drugoj strani, ekipa Siniše Mihajlovića je upisala i treći poraz od početka sezone i sada je deseta na tabeli sa devet bodova.

Lazio je sa igračem manje poslije preokreta došao do cijelog plijena, naš reprezentativac Senad Lulić odigrao je svih 90 minuta. Jedini šut domaćina u okvir gola završio je u mreži.  Torino je slavio protiv Palerma sa 2- 1.

U glavnoj ulozi bio je Kostarikanac  Gonzales. Prvo je rivale doveo u prednost autogolom u 44. minut, a zatim u 71. je pogodio i pravu mrežu, ali je to bilo premalo za bod. Molinaro je dobio drugi žuti karton u 61. minutu, a Obi direktan crveni u 90. ali ni to nije pomoglo gostima da osvoje bar pola plijena.

Rezultati šestog kola:

Genova 1 – 0 Milan

Bologna 1 – 2 Udinese

Sassuolo 1 – 1 Chievo

Torino 2 – 1 Palermo

Verona 1 – 2 Lazio

Roma 5 – 1 Carpi

Napoli 2- 1 Juventus

Inter – Fiorentina 20:45 sati

Ponedjeljak:

Frosinone – Empoli

Atalanta  – Sampdoria