Loša noć za BiH borce diljem Europe: Poturak, Selimović i Bašić nokautirani, Kadić “za dlaku” ostao bez pojasa

349

 

 

Piše: Emir Spahić

poturak_stoica

Subota nije bila najsretniji dan za bosansko-hercegovačke kick boksače, ali tamošnji fanovi i dalje mogu biti itekako zadovoljni jer svaki sinoćnji meč je bio itekako težak i protivnici su bili vrlo iskusni i jaki borci.

Dženan Poturak je u meču koji su mnogi s nestrpljenjem čekali izgubio prekidom u drugoj rundi. Poturak je dobro ušao u borbu, ali sredinom prve runde Stoica je plasirao jak udarac koji je prošao i nakon čega se mijenja tijek borbe. Stoica je bio svjestan baš kao i Dženan da će jedan od njih dvojice pasti i bili su spremni da nokautiraju ili budu nokautirani. Dženan je u meču pokazao veliko srce, želju za borbom te spremnost koja mu je pomogla da nakon nokdauna ustane i nastavi s borbom.

“Stoica je zasluženo slavio, znam da su obojica išla na nokaut i jedan je morao pasti. Dženan je bio spreman za ovu borbu, da nije bio spreman sigurno ne bi ustao nakon onako jakog udarca,” rekao je za Fight Site Dževad Poturak.  Dženan nije skrivao razočaranje, ali ipak lijepa je vijest što je ponovo u ringu, i što je pokazao srčanost koja se rijetko viđa. “Žao mi je što se ovako završilo, želio sam još da se borim, imao sam snage. Ali neke stvari se moraju dogoditi, tako i ovaj poraz, to neće uticati na moje sljedeće borbe”, poručio je Dženan.

Dario Kadić je nakon lavovskih pet rundi izgubio odlukom sudaca s 2:1, Miroslav Cingel je naišao na otpor koji nije očekivao. Dario je stekao veliku prednost u prve tri runde, gdje je dominirao i nametnuo svoj tempo. Nažalost pred kraj četvrte runde Dario je dobio nezgodan udarac gdje je sudac i brojao Kadiću, nakon čega se uspio vratiti. Do kraja borbe Cingel je bio konkretniji, te je ipak brojanje u četvrtoj rundi bilo presudno kod sudaca koji su podijeljenom odlukom pobjedu dodijelili Cingelu. Haris Sipović ističe kako je prezadovoljan s onim što je Dario pokazao u ringu, ” Dario je još jednom bio odličan, jedan udarac ga je dijelio od pojasa. I sam Cingel je bio iznenađen s otporom, a obojica su publici pružili odličan meč.”

Selimović je u borbi sa Šenkyrom dominirao te bio prilično bolji. Pred kraj borbe Šenkyr je na radost domaće publike skupio snage za udarac koji je srušio Hamzu, nakon čega je borba prekinuta.

U Italiji je poraz ubilježio i Rasim Bašić, koji je izgubio prekidom u prvoj rundi protiv Samo Petjea. Rasim je tek tri dana prije borbe pristao na meč, protiv opasnog Petjea koji se spremao za borbu protiv Štritofa.

http://www.youtube.com/watch?v=hO9LeP8ukTY

 

 

 

Izvor:  Fight Site.hr