Ferguson prevario Mourinha: Jose trebao biti trener Uniteda !

289

Fermur
Iako je ljetos preuzeo klupu Chelseaja, Jose Mourinho navodno je bio prvi kandidat za klupu Uniteda, piše španjolski novinar, Diego Torres u svojoj knjizi ‘Pripremljen na poraz’, a prenosi Jutarnji.hr.

Nakon što je napustio Real Madrid, Special One bio je uvjeren kako će na klupi Uniteda naslijediti Sir Alexa Fergusona. Kada je saznao kako se to ipak neće dogoditi i da je Sir Alex u međuvremenu upravi Crvenih vragova preporučio svog sunarodnjaka, Davida Moyesa, Mourinho se osjećao prevarenim od strane legendarnog Škota, te je čak u jednom terenutku od svog menadžera Jorgea Mendesa tražio da pokuša stopirati čitavu priču.

Diego Torres također u svojoj knjizi spominje kako je Jose vijest primio u suzama i poviknuo, ‘A što je to on osvojio’, aludirajući na Moyesa.

Jose je u intervjuu za Sky Sports kazao kako je unaprijed znao da će Sir Alex otići u penziju, ali je također pretpostavio da mu Škot neće ponuditi svoje mjesto na klupi s obzirom da je znao da njega zanima jedino Chelsea.

Novinar španjolskog AS-a, u svojoj knjizi spominje kako je noć sa 7. na 8. maja bila jedna od najtežih u Mourinhovoj karijeri.

‘To su bili najteži sati u Josea na klupi Reala. U neprospavanoj noći Jose je konstantno ‘visio’ na mobitelu čekajući potvrdu iz Manchestera’ stoji u knjizi.