Vispakov Stampi podržao „Juventa fest 2013.“ !

216

Vispakov Stampi podržao je Internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva, koji je održan od 17. do 21. septembra u Sarajevu.

Stampi-na-Juventa-festu-2013

„Stampi je svugdje gdje se okupljaju mladi kako bi se družili, obrazovali i natjecali u kulturnom stvaralaštvu. Podjelom Stampi bloka i kremnih namaza dali smo svoj doprinos postizanju osnovnog cilja Festivala, a to je edukacija srednjoškolaca iz oblasti teatarske umjetnosti. Čestitke organizatorima, kojima je pošlo za rukom da okupe mlade koji se bave teatrom iz zemlje, regiona i svijeta, omogućivši im pri tom da se upoznaju, druže, sarađuju i razmijene svoja iskustva“, riječi su rukovodioca marketinga i prodaje Vispaka Armina Hodžića.

Internacionalna priroda festivala podrazumijeva zbližavanje svih mladih iz regiona i šire te na taj način stvara bolje uslove za njihovo upoznavanje, međusobno razumijevanje i zajedništvo ka istom cilju – osvajanju zdravih, zrelih i funkcionalnih puteva odrastanja u svijet odraslih, kaže se između ostalog u info materijalu Festivala.

Ideja je zasnovana na dosadašnjem radu glumice Jasne Diklić sa srednjoškolcima u Poetskom teatru mladih ‘Juventa’, u okviru Centra za kulturu ‘Sarajevo’ i rada glumca Damira Kusture sa mladima u dramskim radionicama Multimedijalnog projekta u Centru za mlade na Gorici.