Nevrijeme poharalo Dalmaciju, apokaliptični prizori iz Podgore: Bujice preplavile ulice, auti završili u moru…

295

Nakon 15 sati Podgoru je pogodilo snažno nevrijeme u kojem je u samo nešto više od sat vremena palo čak 140 litara kiše po metru kvadratnom

Trećeg dana djelovanja sredozemne ciklone najnestabilnije vremenske prilike zahvatile su područje Dalmacije, a najjači udar zabilježen je južno od Makarske. Iako su tijekom dana u mnogim dijelovima regije padali obilni grmljavinski pljuskovi, a ponegdje i tuča, područje Podgore pretrpjelo je najveću štetu.

Nakon 15 sati Podgoru je pogodilo snažno nevrijeme u kojem je u samo nešto više od sat vremena palo čak 140 litara kiše po metru kvadratnom. Kiša i dalje ne prestaje padati, javlja Dalmacija Danas, a sve raspoložive vatrogasne snage su na terenu. Bujice su preplavile ulice, dvorišta, podrume i šetnice.

Prema neslužbenim informacijama Dalmacije Danas, bujice su nekoliko automobila bacile u more. Nažalost, novi grmljavinski oblaci se stalno stvaraju nad morem, nad Korčulom, Hvarom i Pelješcem, te idu u smjeru koje je već pogođeno poplavama. Podgora bilježi i jak pad temperature zraka koja je s 23 pala na samo 12 stupnjeva.

vecernji.hr