Vjeran samo jednoj ženi

174

60897225-dila-riza

I ako su ga povezivali sa najljepšim turskim glumicama sa kojim je sarađivao od prelijepe Ayce Varlier (Sabiha), zvijezde serije „Jesen“ koja je nedavno završena sa emitovanjem u programu OBN TV pa do prelijepe Hatice Şendil „Dile“ iz istoimene serije koju imamo prilike svaki dan od 20 sati pratiti u programu OBN TV Erkan Petekkaya je vjeran samo svojoj supruzi zbog koje bi ako bi to ona zahtijevala bio spreman žrtvovati i karijeru.

„Odustao bih od glume da mi supruga to zatraži. Porodica mi je najvažnija. Ništa u životu ne radim vođen ambicijama. Trudim se posao koji radim napraviti što je moguće bolje, ali, iskreno, ne znam jesam li dobar glumac. Umjetnost je ionako relativan pojam – kaže Erkan.

Svako malo turski tabloidi šarmantnog Rizu (Erkana Petekkaya) dovode u vezu sa nekom ljepoticom, glumicom, manekenkom ili tv voditeljicom ali kako on sam kaaže te priče ne mogu naštetiti njegovom braku jer između njega i njegove supruge Didem Dursun, inženjerkom geologije nema tajni a ni ljubore. Otkad se oženio, ne preferira ni noćne izlaske osim u društvu supruge i to rijetko jer slobodno vrijeme žele provesti sa svojim sinom.

– Nekoć sam stalno izlazio i to mi je davalo energiju. Sada to rade neke druge stvari – priznaje glumac. Par je 2004. godine dobio sina Cem Cana, a Erkan kaže da mu je najsretniji trenutak u životu bio kada ga je primio u naručje. Koji mu je pak najžalosniji trenutak u životu, ne sjeća se, ali priznaje da mu nisu sve životne odluke bile dobre.

Slobodno vrijeme koristi za odmaranje, a u šali kaže da je ostario jer ne može spavati više od sedam sati.
– Ne bavim se nikakvim sportom, osim povremeno plivanjem. U tome uživam. Jedne zime čak sam skočio u zamrznut bazen – prepričava Erkan.