Dzeny zavrsila snimanje PRVOG ALBUMA!!

340

Otkrivamo ekskluzivno da je Dzeny Dzenita Zekic upravo zavrsila snimanje prvog albuma, pa sada preostaje da se produkcijski dio zavrsi. Postavili smo joj par pitanja u vezi albuma, i evo sta nam je odgovorila:

Kako ce se zvati album?

I ako sam odlucila da eksluzivno i najprije vama otkrijem za zavrsetak albuma, ipak ne bih da otkrivam detalje, jos..

 

Koliko pjesama ce biti na albumu?
Oko desetak.

 

Dali ima poznatih imena na albumu?
Ima, imam par poznatih autora kao sto su Geronimo, Mangafici i Fahrudin Pecikoza, a vecinu pjesama na albumu su mi pravili Mangafici.

 

Culi smo i pred promociju prvog singla da si i ti pisala jednu od pjesama, ima li ih jos?
Da, na albumu ce biti 3-4 pjesme koje sam ja pisala i par gdje sam pisala uz druge autore.

 

Kada i s kim ces izdati album?
Nisam jos odlucila s kime cu izdati album, ali ga necu odma izdavati. Bice promocije pjesama prvo, jos koji spot pa onda.

Mozes li nam opisati album, jer svi ocekuju nesto sasvim drugacije?
Pa album sadrzi pjesme u kojima ce se svako moci pronaci. Napravili smo takve pjesme da ce biti nesto za svakoga i naravno je sve u mom stilu, cijeli album reprezentira mene kao pjevacicu, kao muzicara. Par pjesama su na engleskom jeziku, gdje sam i ja autor, onda imamo par balada ali sam odlucila da vecina albuma bude u malo brzem ritmu. Pokusali smo da uvedemo ono svijetsko ali da bude nase, kao sto su mi ziri kroz ZMBT 6 govorili, “Svijetsko a Nase”.

Mozemo uskoro ocekivati album prvenac od Dzeny, a kako ne bi propustili ni jednu informaciju u vezi njega, posjetite oficijalnu web stranicu od Dzeny ili se pridruzite njenoj facebook fan stranici:

 

Dzenyy