Gile izdao vjernu publiku! 2. dio

327


Na našu prvu priču, o nastupu Amara Jašarspahića Gileta, u diskoteci “Matrix” bilo je mnogo različitih priča i komentara.
U drugom dijelu naše priče našim vjernim čitateljima ćemo objasniti neke stvari.
1. Niko nije vrijeđao Gileta!
Naš portal nije rekao ništa loše, nije “izmišljao” i nije nikoga vrijeđao.
Naprotiv, mi smo spomenuli da se Gile družio s mještanima naselja Trnovci, da se slikavao s fanovima na mjestu nesreće, da je  atmosfera u diskoteci bila odlična, tako da…
Mi razumijemo da je Gile samo čovjek od krvi i mesa, ali kad se već toliko toga izdešavalo taj dan (saobraćajna nesreća, smrtni slučaj u porodici vlasnika diskoteke) nastup je jednostavno mogao biti odgođen i zakazan za neki drugu put, a ne na ovaj način razočarati 500 ljudi.
2. Cijena ulaznice 10KM?!
Budimo realni, u državi gdje je više penzionera nego zaposlenih ljudi, u državi gdje svakog dana cijene rastu a plate ostaju iste… PUNO JE!
Gile je odličan pjevač i svi razumijemo da je zvijezda, ali on je “svjež” pjevač, pa je njegova cijena za ovo vrijeme i državu previsoka!
Spomenimo da je u istoj diskoteci za ulaz na nastup jednog Mileta Kitića, koji ima mnogo godina karijere iza sebe bio takođe 10KM, da je ulaz na nastup Šemse Suljaković bio 5KM…
3. Publika nije ništa kriva!
Mislim da ćemo se u ovoj stvari svi složiti.
Bilo bi sasvim fer od Gileta i vlasnika diskoteke da ponove koncert, na način da bar smanje cijenu ulaznica, i da Gile duže zabavlja publiku, jer na prostoru Gračaničke opštine ima zaista mnogo fanova ( kao i širom BIH, Balkana) – naš portal će vrlo rado ispratiti taj događaj.

I za kraj, donosimo vam djelić atmosfere iz diskoteke “Matrix”, kao i slike sa mjesta saobraćajne nesreće u naselju Džakule koje su 18km udaljenje od Gračanice gdje se uputio Gile sa svojim bendom.
Slike sa mjesta saobraćajne nesreće pokazuju kako je Amar veliki čovjek! U situaciji u kojoj se on našao, neposredno prije nastupa doživjetu lakšu saobraćanu nesreću i biti fer prema fanovima je zaista za svaku pohvalu!
Saznajemo i to da je Gile opušteno razgovarao s mještanima naselja Džakule tj. da se ponašao kao da se ništa nije desilo i kao da je tu došao u “posjetu”.
Slike pokazuju da Amar Jašarspahić, na područu Gračanice tj naselja Džakule ima mnogo mladih fanova.

[nggallery id=30]

Piše: N.Džafić