Live na OBN TV: Cro Cop ponovo u MMA ringu protiv opasnog zlatnog olimpijca Ishija

197

Andy Hug Vs CroCop FightNight Pro Photo

Treći put od odlaska iz UFC-a, Mirko “Cro Cop” Filipović će 23. avgusta ući u MMA borilište. Na drugoj strani ringa u japanskom glavnom gradu Tokiju će stati opasni judoka – Satoshi Ishii. Ovaj izuzetno zanimljiv dvoboj na IGF 2 (Inoki Genome 2) priredbi pogledajte ekskluzivno i direktno na OBN TV sutra od 13 sati!
Pobjeda protiv Suzukawe pa poraz od Oleinika – tako izgleda MMA “score” Mirka Filipovića nakon odlaska iz UFC-a 2011. Mirko se posljednje tri godine puno više koncentrirao na svoju kick boksing karijeru gdje je bio izuzetno uspješan.

Osim onog kontroverznog poraza od Remyja Bonjaskog na Gloryju 14 u Zagrebu, Filipović je nanizao sedam vrlo impresivnih pobjeda. Osvojio je K-1 WGP u jednoj noći svladavši Millera, Zhuravleva i Londta; pobijedio je Ray Sefa, slavio je i u drugom dvoboju protiv Millera u Gloryju. No, MMA je stavio na stranu sve do prije nekoliko mjeseci i ponude iz legendarnog INOKI-ja. Osim dvoboja protiv Ishiija, Cro Cop je u paketu dogovorio i tradicionalan nastup na Staru godinu u istoj promociji pa će mu druga polovica 2014. definitivno proći u znaku MMA-ja.

Iako široj javnosti relativno nepoznat, Satoshi Ishii je sve samo ne lagan zadatak za bilo kojeg svjetskog teškaša, pa tako i za Cro Copa. Olimpijski judoka, koji je 2008. u Pekingu uzeo zlato u kategoriji iznad 100 kilograma, je jednako uspješan i u MMA borilištu. 2009. je započeo svoju profesionalnu karijeru porazom od legendarnog Hidehika Yoskide.

Od tada do danas je ubilježio 12 pobjeda i još samo jedan poraz – od vjerojatno najboljeg borca svih vremena, Fedora Emelianenka. Posebno impresivno izgleda njegov pobjednički niz u posljednjih godinu i pol dana. Slavlja protiv bivših UFC-ovaca Tima Sylvije, Seana McCorklea, Pedra Rizza, Jeffa Monsona i Phila de Friesa su mu i donijela tepanje nekih borilačkih medija koji su Ishiija nazvali trenutačno najboljim teškašem svijeta izvan UFC-a.

I zaista, ovi rezultati su i više nego impresivni te su svojevrstan poziv na oprez.Ipak, Cro Cop je bez sumnje puno kompletniji borac od Ishiija te bi trebao bez većih problema dominirati na nogama. Filipović je u pripremnom periodu puno vremena proveo radeći obranu od rušenja jer je upravo “borba na parteru” najjača Ishiijeva kvaliteta. Od 12 pobjeda u karijeru, Japanac je do čak njih sedam stigao odlukom sudaca, dok je četiri protivnika uspio prisiliti na predaju.

Mirkov MMA score se zaustavio na 28 pobjeda i 11 poraza. Ishii je definitivno protivnik po mjeri za hrvatskog borca u ovom trenutku te bi slavlje Cro Copu donijelo još nekoliko vrlo zanimljivih MMA angažmana u narednom periodu.
Direktani prijenos iz Tokija pogledajte od 12 sati uprogramu OBN TV.