Uz „LONCE I POKLOPCE“ ostanite fit i nakon odmora

181

vjeko

Kulinarski show „Lonci i poklopci“ koji uređuje i vodi Vjeko Kramer i ove nedjelje, 24.08.2014. je na programu OBN TV od 12 sati. Vjeko je odlučio da za pretposljednju sedmicu avgusta, dok još traju raspusti i posljednji dani godišnjih odmora sprema lagana jela uz koja se možemo sladiti i na izletima. Spremanje započinje pripremom toplih sendviča, tu je i puretina sa mahunama, ljetna tjestenina i za kraj šarmantni Kramer će spremiti grill salatu koja je idealan obrok ako želimo zadržati fit izgled i nakon odmora.

TOPLI SENDVIČI

1 francuski hljeb
250 grama šunke
100 grama suhog mesa
250 grama šampinjona
1 paprika
50 grama suncokretovih sjemenki / 50 grama sezama
2 jajeta
2 kašike kiselog vrhnja
250 grama ribanog sira
Sol i papar / Vegeta

Umutiti jaja i vrhnje, začiniti vegetom, solju i paprom. Umješati sjemenke te sve sastojke koje smo prethodno sitno nasjeckali. Na šnite francuskog hljeba složiti nadjev, poredati ih u tepsiju te sve zapeći u pećnici 15-ak minuta na 180ᵒC.

PURETINA S MAHUNAMA

250 grama mahuna
300 graam puretine
2 dl vrhnja za kuhanje
svježi kopar
sol i papar
parmezan
Vegeta
ulje

Mahune skuhati i ocjediti. Puretinu isjeći na prutiće, začiniti solju, paprom i Vegetom i marinirati par sati. Mariniranu puretinu popržiti na malo ulja i kad porumeni dodati vrhnje za kuhanje, kuhane mahune, polovinu parmezana i pirjati 10-ak minuta. Prilikom serviranja posuti usitnjenim koprom i ribanim parmezanom.

LJETNA TJESTENINA

1 mrkva
1 tikvica
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
1 zelena paprika
1 crvena paprika
½ kg kuhanog tijesta
maslinovo ulje
kopar
sol i papar

Svo povrće popržiti krupnije sječeno na maslinovom ulju. Začiniti solju, paprom. Dodati kuhano tijesto, začiniti usitnjenim češnjakom i koprom te ribanim parmezanom. Poslužiti toplo ili hladno.

GRILL SALATA

1 grillani patlidžan
1 grillana paprika
1 grillana tikvica
200 grama travničkog sira
maslinovo ulje
ocat
10-ak češnjeva češnjaka
peršinov list
sol i papar

Svo povrće izgrillati i ohladiti. Češnjak usitniti i njim začiniti salatu te dodati maslinovo ulje i ocat te sol i papar. Dodati na kockice sječen travnički sir i posuti sitno sjeckanim peršinovim listom.