Šta žene prvo primijete na muškarcu?

391

4626290179_bdafb86144_o-750x400

 

Muškarci na ženi uvijek primjećuju iste djelove tijela: grudi, bokove i zadnjicu.

Međutim, kod žena rezultati nisu uvijek isti. Nedavno sprovedeno istraživanje to je i dokazalo.

Žene najprije na muškarcu primjete oči, a potom njegovu boju glasa. Međutim, nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da postoji i druga kategorija žena koju kao magnet privlače muške ruke, dok se treća kategorija izjasnila da su prvo šta primjete na muškarcu, njegove cipele.

Naučnici nisu mogli da objasne ovako velike razlike koje vladaju u ženskom svijetu, pa su potražili odgovore kod psihologa koji su dali sljedeće objašnjenje:

Način oblačenja

Bilo da muškarac ima na sebi šarenu havajsku košulju ili crno odijelo klasičnog kroja, postoje žene kojima je svaki modni detalj na muškarcu veoma važan. Psiholozi tvrde da one, svjesno ili nesvjesno, pridaju ogroman značaj položaju koji muškarac zauzima u društvu.

Prilikom davanja suda o muškarcu na osnovu njegovog oblačenja, mnoge žene znaju da budu vrlo stroge i krute u svojim procijenama. Tako mnoge smatraju da je muškarac u patikama i dukserici nezreo, dok je onaj koji vodi računa o svom izgledu, odnosno pažljivo bira odjeću koju nosi u različitim prilikama, zrela i stabilna ličnost. Međutim, psiholozi tvrde da ovi preuranjeni zaključci u većini slučajeva nisu ispravni i da osobu najprije treba upoznati, a potom o njoj i suditi.

Dio tijela

Pojedine pripadnice nježnijeg spola obraćaju pažnju na oblik usana kod muškaraca, na njihovu kosu, frizuru ili boju glasa. Psiholozi pak ovu vrstu privlačnosti nazivaju “nesvjesnim poređenjem sa ocem“. Svaka žena ima svoju projekciju savršenog muškarca koja se povezuje sa idealnim uvjerenjima koja su joj usađena u najranijoj mladosti od strane njene majke. Takođe, nerijetko se ova pojava dovodi i u vezu sa nezadovoljstvom sopstvenim izgledom.

Osmijeh je izuzetno važan, jer to daje jednu novu dimenziju privlačnosti bilo kojem licu, a takvi vedri signali ne mogu ostati neprimjećeni. Njega obično treba pratiti smisao za humor, jer takve su osobe uvijek tražene.

Ako ste uz sve ovo još i samopouzdani, no ne i nadmeni i komunikativni, imat ćete priliku pokazati sve svoje ostale vrline, a možda i uspješno sakriti mane.

 

 

 

 

 

Izvor:ibar.ba/e-turneja.com